1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ulkoistaminen

Oulun valtuusto pui kokouksessaan kohua aiheuttaneita ulkoistamissuunnitelmia

Kaupunki suunnittelee siirtävänsä noin 500 henkilöä pois palkkalistoiltaan ulkoistamisen kautta.

ulkoistaminen
Mikrofoneja Oulun kaupungintalon valtuustosalissa
Oulun kaupunginvalutuustossa keskustellaan tänään kaupungin ulkoistamissuunnitelmista. Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

Oulun valtuusto pääsee maanantaina 5. lokakuuta ottamaan kantaa kaupungin palvelujen ulkoistamiseen. Esityksen mukaan kaupunki jatkaisi kilpailutusten valmistelua, jotka tähtäävät muun muassa ateria- ja puhtauspalvelujen ulkoistamiseen.

Valtuustolle esitetään myös, että ulkoistusten ja kilpailutussopimuksen lopullinen hyväksyntä jäisi kaupunginhallitukselle. Esitys on Ylen saamien tietojen mukaan yllättänyt osan valtuutetuista.

– On totuttu ajattelemaan, että mitä suurempia päätöksiä tehdään, valtuusto tekee ne päätökset, kommentoi keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen.

Myös SDP:n ryhmässä torjutaan esitettyä menettelyä.

– Tulen tekemään kaupunginvaltuustossa muutosesityksen, että valtuusto ei myönnä tällaista valtuutusta kaupunginhallitukselle. Tulen esittämään, että asia tuodaan valmistelun jälkeen uudelleen valtuuston päätettäväksi. Kaupunginvaltuusto on ylin päätäntävaltaa käyttävä elin, muistuttaa SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Pirjo Sirviö.

Eli käytännössä valtuusto pääsee maanantaina linjaamaan oman kantansa paljon puhuttuihin ulkoistuksiin, joita suunnitellaan ateria- ja puhtauspalvelujen lisäksi myös ICT-palveluissa. Myös koulusihteereiden siirto Oulu Monetralle on listalla.

Liikkeenluovutuksilla kaupunki suunnittelee siirtävänsä noin 500 henkilöä pois palkkalistoiltaan.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi