1. yle.fi
  2. Uutiset

Tallink Silja aloittaa yt-neuvottelut koronaviruspandemian takia

Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa.

laivaliikenne
Silja Linen terminaali Turussa.
Tallink Siljan YT-neuvottelu koskee yhtiön toimintoja maissa.Isabel Nordberg / Yle

Laivayhtiö Tallink Silja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa. Yhtiö perustelee yt-neuvottelujen aloittamista koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten aiheuttamalla taloudellisesti vaikealla tilanteella.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön kaikkia maatoimintojen 370 työntekijää. Arvioitu henkilöstön vähennystarve on 120 työpaikkaa.

Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat. Lähes jokainen tallinksiljalainen on ollut ja on edelleen lomautettuna.

– Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja pysäyttäneet useita laivojamme satamiin. Siksi meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi ja joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstömme kanssa, Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo tiedotteessa.

Yt-neuvottelut alkavat 12.10.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvotteluiden tarkoitus on sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan matkustusrajoitusten mukana radikaalisti laskevaa volyymia.

Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa irtisanomisiin, lomauttamisiin, osa-aikaistamisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin ja organisaatiorakenteen muutoksiin.

Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults sanoo tiedotteessa, että koronaviruspandemia on koetellut kaikista aloista eniten juuri matkailualan yrityksiä ja siitä riippuvia toimijoita.

– Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin. Arvioimme aiemmin, että kulujen sopeuttaminen lomautuksilla riittäisi, mutta pitkällä tähtäimellä se ei tule riittämään. Joudumme ikäväksemme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleen organisoitumista. Olemme syvässä ahdingossa ja joudumme ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset sopeuttamistoimet kulujen karsimiseksi ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi, Schults perustelee yt-neuvotteluja.

Viking Line taas ilmoitti elokuussa, että se aloittaa 570 henkilöä koskevat yt-neuvottelut. Viking Linen yt-neuvottelut voivat johtaa enimmillään 200 työntekijän osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen.

Lue lisää:

Viking Line aloittaa yt-neuvottelut – 200 henkilön työt vaakalaudalla, Merimies-Unioni vaatii valtiolta pikaisesti uusia tukia

Lue seuraavaksi