Presidentti Niinistön syksyn ensimmäinen vierailu Uudenmaan ulkopuolelle suuntautuu Jyväskylään – tarkastaa Ilmavoimat ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen

Niinistö käy Jyväskylän Tikkakoskella paikan päällä tiistaina.

Presidentti on tehnyt korona-aikana monia vierailuja etänä. Tiistain vierailu Tikkakoskella tapahtuu paikan päällä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huomenna vierailulla Jyväskylässä. Niinistö tarkastaa Ilmavoimat ja Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen Tikkakoskella.

Koronan takia media ei pääse Tikkakoskelle seuraamaan päivän ohjelmaa. Suurin osa vierailusta on tehty korona-aikana etänä.

– Presidentin vierailut on toteutettu korona-aikana virtuaalisesti, ja huominen vierailu on syksyn ensimmäinen Uudenmaan ulkopuolelle suuntatuva vierailu, tasavallan presidentin kansliasta kerrotaan.

Tarkastuskäynnin aikana presidentti Niinistö tutustuu Ilmavoimien ja tiedustelulaitoksen toimintaan ja ajankohtaisiin asioihin, kuten Ruska20 -ilmaoperaatioharjoituksen esittelyyn. Ruska on Ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus.

Ilmavoimat on yksi Puolustusvoimien kolmesta puolustushaarasta ja se vastaa Suomen ilmapuolustuksesta ja ilmaoperaatiosta. Puolustusvoimien tiedustelulaitos on Pääesikunnan alainen laitos, joka kerää ja analysoi sotilasstrategiseen ja lähialueen sotilaalliseen tilanteeseen liittyvää tiedustelutietoa.