1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Jyväskylän laaja maskisuositus jatkuu lokakuun loppuun asti – syyslomakausi voi laittaa liikkeelle uusia tartuntaketjuja

Tällä hetkellä Jyväskylän koronatilanne on rauhallinen.

Jyväskylä
Mies käytti kasvomaskia bussissa ensimmäisenä suosituspäivänä 14. elokuuta.
Kasvomaskien käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä koko maassa. Kuvituskuva.Miikka Varila / Yle

Jyväskylä jatkaa yli 15-vuotiaiden maskisuositusta lokakuun ajan.

Jyväskylän kaupunki antoi 24. syyskuuta kahden viikon mittaisen maskisuosituksen yli 15-vuotiaille asukkailleen. Uusien tartuntojen määrä on laskenut maskisuosituksen antamisen jälkeen huomattavasti: syyskuun viimeisellä viikolla Jyväskylässä ilmeni 60 uutta tartuntaa viikossa. Viime viikolla tartuntoja ilmeni vain 18.

Koronatilanne on tällä hetkellä Jyväskylässä hyvä. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, sillä tulevien syyslomien aikana ihmiset liikkuvat enemmän ja uudet tartuntaketjut voivat lähteä nopeasti liikkelle, Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä linjasi maanantaina.

Tilanteen saamiseksi pysyvästi hallintaan kaupunki suosittaa maskien käyttöä syyslomakauden yli eli koko lokakuun ajan.

Maskeja tulee käyttää sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia turnauksia ja tapahtumia, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

Vahva maskisuositus on voimassa muun muassa myös toisen asteen oppilaitoksissa, korkeakouluissa, joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, joissa lähikontakteja ei aina voida välttää. Julkisilla tiloilla tarkoitetaan laajasti mm. kauppoja ja ostoskeskuksia, posteja, pankkeja, kirjastoja ja muita vastaavia sisätiloja.

Lue lisää:

Uusimmat koronatiedot Keski-Suomesta: THL: koronan ilmaantuvuus Suomessa jatkaa kasvuaan – Jämsässä maanantaina kaksi uutta tartuntaa

Lue seuraavaksi