1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan toimitilatoimikunta esittää uuden jäähallin paikaksi Kisapuistoa

Kaupunginhallitus käsittelee toimitilatoimikunnan esityksen ensi maanantaina.

jäähallit
Havainnekuvassa monitoimiareena uk-areenan vieressä Kisapuistossa.
Havainnekuva monitoimiareenasta UK-areenan vieressä Kisapuistossa.Aihio Arkkitehdit Oy

Lappeenrannan kaupungin toimitilatoimikunta esittää uuden jäähallin toteuttamista Kisapuistoon. Toimitilatoimikunta ei ollut päätöksessään yksimielinen.

Toimitilatoimikunnan puheenjohtaja Risto Kakkolan (sd.) esitystä jäähallin toteuttamisesta Kisapuistoon kannattivat toimitilatoimikunnan jäsenet Jyri Hänninen (kok.), Hanna Holopainen (vihr.)ja Tapio Arola (kesk.).

Jäsen Markus Iitiä (kok.) kannatti alkuperäistä virkamiesesitystä eli monitoimiareenan rakentamista kaupungin keskustaan.

Toimitilatoimikunta ottaa esityksessään kantaa myös hankkeen etenemiseen.

Hankesuunnittelumäärärahat olisi toimikunnan mukaan varattava ensi vuoden talousarvioon ja myös kaavavalmistelu olisi aloitettava.

Toteutusmäärärahat osoitettaisiin vuosille 2024–2025, ja hankkeelle haettaisiin valtionavustusta.

Kisapuiston uutta hallia toimikunta kuvailee nykyaikaiseksi ja nykyisiä jääurheilun, SM-liigan ja myös muiden tapahtumien tarpeita pitkälle tulevaisuuteen palvelevaksi jäähalliksi. Se olisi selvästi pienempi kuin keskustan monitoimiareena.

Sisäliikuntahallin rakentaminen jää uuden valtuuston päätettäväksi

Sisäliikuntahallin osalta toimitilatoimikunta linjasi yksimielisesti, että se tehtäisiin virkamiesesityksen esityksen mukaan hankkeen loppuraportissa esitetylle paikalle ja loppuraportissa esitetyn toiminnallisen suunnitelman mukaan.

Sisäliikuntahallin toteutussuunnitelmat tulee tehdä vuoden 2021 aikana. Hankkeen toteuttamisesta päättäisi kuitenkin vuonna 2021 valittava uusi kaupunginvaltuusto.

Seuraavaksi jäähallin paikkaa käsitellään kaupunginhallituksessa lokakuun 12. päivänä.

Tavoitteena on saada asia kaupunginvaltuuston käsittelyyn lokakuussa.

Lue seuraavaksi