Hyppää sisältöön

Jyväskylän kaupunginhallitus: Halssilan neuvolan lakkautetaan, uusi neuvola keskustaan – myös viisi vanhusten hyvinvointikeskusta lakkautuslistalla

Nova-sairaala vaikuttaa huomattavasti Jyväskylän nykyisiin sote-palveluihin.

Sekä neuvoloihin että vanhustenpalveluihin on tulossa todennäköisesti tulossa isoja muutoksia Jyväskylässä. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Uuden Nova-sairaalan valmistuminen Kukkumäkeen aiheuttaa merkittäviä muutoksia Jyväskylän sosiaali- ja terveyspalveluiden verkostoon, kun toimintoja keskitetään uuden sairaalan ympäristöön.

Sairaala Novaan siirtyy muun muassa kaupungin avosairaanhoidon, erikoisvastaanottojen ja suunterveydenhuollon vastaanottopalveluita. Sairaalaan tulee myös sata sairaansijaa kaupunginsairaalan käyttöön.

Keskustaan uusi neuvola

Jyväskylän kaupunginhallitus käsitteli sote-palveluverkkoon liittyviä asioita maanantain kokouksessaan.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että Halssilassa nykyään toimiva neuvola lakkautetaan.

Vastaavasti kaupunginhallitus esittää uuden neuvolan perustamista keskustaan Yliopistonkadulle. Neuvola palvelisi sekä keskustan että Halssilan alueen asukkaita.

Toinen uusi yksikkö perustetaan esityksen mukaan Kuokkalaan ja ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan toimipiste Kyllön terveysasemalle.

Vanhusten hyvinvointikeskuksista viittä esitetään lakkautettavaksi

Vanhusten päiväkeskustoimintaan esitetään niin ikään huomattavia muutoksia. Lakkautuslistalla ovat hyvinvointikeskukset Säynätsalossa, Kypärämäessä, Huhtasuolla, Keljossa ja Tikkakoskella.

Hyvinvointikeskuksista kahden, Piippurannan ja Kylätuvan, toiminta siirtyy esityksen mukaan sosiaali- ja terveyspalveluista sivistyksen toimialan palveluksi.

Samaan aikaan kuntouttavaa päivätoimintaa lisätään ja palvelua laajennetaan nykyisissä toimipisteissä, jotka sijaitsevat Palokassa, Keltinmäessä, Kortepohjassa, Vaajakoskella ja Korpilahdella.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että Keljon A ja B talojen tiloista ja Korpilahden 12-paikkaisesta palveluasumisen yksiköstä luovutaan.

Kaupunginhallituksen esitykset menevät seuraavaksi valtuuston käsittelyyn.

.
.