1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Aurinkomatkojen marraskuun pakettimatkat peruttu – Finnair puolitti talvikauden kohteiden määrän

Finnair lentää talvikaudella 51 kohteeseen. Määrä on noin puolet vähemmän kuin vuosi sitten. Kohteiden ja lentojen karsiminen heijastuu myös Aurinkomatkojen pakettimatkoihin.

lentoliikenne
Uimaranta Teneriffalla
Pakettimatkoja toteutuu hyvin rajallisesti tulevana talvikautena, joten rantakohteissa on jatkossakin väljää.AOP

Finnair lentää tulevalla talvikaudella 51 kohteeseen kotimaassa, Euroopassa ja Aasiassa.

Finnair on päivittänyt 25.10.2020 alkavan ja 31.3.2021 päättyvän lentoliikenteen talvikauden liikenneohjelmaansa kysyntätilanteen mukaisesti.

Samalla liikenneohjelman ulkopuolelle jäävät lennot on peruttu.

– Pidämme yllä talvikaudella Suomelle kriittisiä yhteyksiä, sillä suomalainen yhteiskunta ja vientiteollisuus tarvitsevat lentoyhteyksiä. Emme kuitenkaan voi lentää kaikkia alun perin suunnitelmassamme olleita lentoja, sillä matkustusrajoitukset ja koronatilanne ovat vaikuttaneet voimakkaasti lentojen kysyntään, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér tiedotteessa.

Finnairin talvikauden liikenneohjelmassa on 45 kohdetta kotimaassa ja Euroopassa, mutta viikkovuoroja on jouduttu karsimaan lähes kaikilta reiteiltä.

Finnairin kone toi Kiinasta tilattuja suojavarusteita Helsinki-Vantaan lentoasemalle.
Petteri Sopanen / Yle

Kaukolennot keskittyvät Tokioon, Souliin, Hongkongiin, Shanghaihin, Nanjingiin ja Bangkokiin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita. Bangkokin reitti lennetään rahtilentona Helsingistä Bangkokiin ja matkustusrajoitusten vuoksi vain Bangkok-Helsinki-lennolla kuljetetaan matkustajia. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja Singaporeen ja New Yorkiin.

Kotimaassa vuoroja karsittu

Kotimaassa Finnair lentää talvikaudella Ivaloon, Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin, Kittilään, Kokkolaan, Kuopioon, Kuusamoon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle ja Vaasaan, mutta osa aiemmin julkistetuista viikkovuoroista joudutaan perumaan riittämättömiksi arvioitujen matkustajamäärien vuoksi.

Lapin lentojen viikkovuoromäärät on kuitenkin päivitetty vain marraskuun loppuun asti, ja lopputalven tarjontaa tarkistetaan vielä lokakuun loppupuolella talven kysyntänäkymän mukaisesti.

Tampereen ja Turun lennot ovat tauolla talvikauden loppuun asti.

Finnair kertoo tiedotteessa viestivänsä perutuista lennoista suoraan asiakkaille ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavan lennon. Asiakkaat voivat myös valita lipun hinnan takaisinmaksun, jos tarjottu lento ei sovi heille.

Finnair lentää marras-maaliskuussa noin 75 matkustajalentoa päivässä ja päivittää liikenneohjelmaansa kysyntätilanteen eläessä, koska muutokset matkustusrajoituksissa vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään.

Se on vähän, sillä vuonna 2019 Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä ja kohteita oli yli 100 Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Aurinkomatkojen marraskuun pakettimatkat peruttu

Finnair-konserniin kuuluva Aurinkomatkat ilmoitti myös tiistaina, että kaikki ulkomaan kohteiden Aurinkomatka-paketit, joiden lähtöpäivä olisi ollut 1.11.–30.11.2020 on peruttu.

Myös joulukuun pakettimatkat Phuketiin ja Krabiin on peruttu.

Koko talvikaudella ei myöskään pääse Aurinkomatka-pakettimatkalle Arabiemiirikuntiin, Israeliin, Fuerteventuralle, Lanzarotelle, Antalyan alueelle, Bangkokiin, Cha-Amiin, Hua Hiniin, Pattayalle ja Rayongiin

Lisäksi koko talvikaudelta karsitaan myös Gran Canarian ja Teneriffan lähtöpäiviä. Gran Canarian pakettimatkojen lähtöpäivät ovat jatkossa vain keskiviikko ja lauantai ja Teneriffalle torstai ja sunnuntai.

– Siellä on jo joitain varauksia siirretty joulukuulle. Matkustushalukkuutta näyttää olevan kunhan matkoja päästään taas järjestämään. Matkoja on myös myyty ensi keväälle ja kesälle jo enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan, sanoo Finnairin ja Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntija Mari Kanerva.

Joulukuun matkat toteutetaan toistaiseksi suunnitellusti. Päätökset joulukuun Gran Canarian, Teneriffan ja Madeiran matkojen toteuttamisesta tehdään marraskuun alussa.

Lentokoneita Helsinki-Vantaan lentokentällä
Ensi kesän liikennesuunnitelmaa mukataan vielä vuodenvaihteen jälkeen.Mikko Ahmajärvi / Yle

Lentoja ja kohteita lisää ehkä vasta keväällä

Finnair on päivittänyt myös alustavan liikenneohjelmansa 1.4.2021 alkavalle lentoliikenteen kesäkaudelle.

– Kohdevalikoimamme laajentuu ja viikkovuorojen määrä kasvaa keväällä. Seuraamme kuitenkin edelleen kysyntätilanteen kehittymistä ja päivitämme kesäkauden liikennesuunnitelmaa sen mukaisesti vielä alkuvuonna 2021. Toivomme tietysti matkustusrajoitusten ja koronan siihen mennessä hellittävän, jotta pääsisimme vähitellen lentämään hieman enemmän, kertoo Orvér.

Finnair suunnittelee avaavansa uuden Busanin-reitin Etelä-Koreaan kesäkaudella 2021. Alun perin Busanin reitin piti aueta tämän vuoden maaliskuussa. Finnair aikoo lisäksi aloittaa lennot Tokion Hanedan kentälle kesäkauden aikana.

Sen sijaan verkostossa aiemmin olleet San Francisco Yhdysvalloissa sekä Xian ja Daxing Kiinassa ja Sapporo Japanissa eivät ole kesäkauden 2021 liikenneohjelmassa.

Finnair muistuttaa myös tiedotteessaan, että kotimaan lennoista Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan lennot päättyvät maaliskuussa 2021.

Lue lisää:

Finnair aikoo lopettaa Suomen sisäiset lennot viidelle maakuntakentälle maaliskuussa – ministeriö kaavailee, että valtio ostaisi lentoliikennettä sen jälkeen

Aurinkomatkojen tunturikohteista kaksi ylitse muiden – osa suosituimmista lähdöistä jo loppuunmyyty

Lähes puolet Suomen lentoasemista on kiinni ja loputkin huokuvat alan ahdinkoa – katso kuvat kentiltä

Lähtisitkö sinä pakettimatkalle Suomeen? Näin matkailualalla toivotaan kotimaan valmismatkojen pelastavan kärsivää alaa

Lue seuraavaksi