1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Finnair lentää Kajaaniin kahdesti viikossa maaliskuun loppuun asti – maakuntajohtaja pitää tilannetta "saneluratkaisuna"

Molemmat lennot ovat kolmiolentoja Jyväskylän kautta.

lentoliikenne
Kajaanin lentoasema
Kajaanin lentopäivät ovat maanantai ja keskiviikko. Arkistokuva.Päivi Meritähti / Yle

Finnair lentää Kajaaniin kahdesti viikossa maaliskuun loppuun asti. Molemmat lennot ovat kolmiolentoja Jyväskylän kautta. Ensimmäisen kerran lennetään 2. marraskuuta. Nyt päätetyt lennot päättyvät 24. maaliskuuta.

Kainuun maakuntajohtaja Pentti Malinen pitää Finnairin tiistaina julkistamaa tietoa ”saneluratkaisu”. Alueilla ei ollut Malisen mukaan todellista vaikuttamismahdollisuutta, vaikka sidosryhmäpalavereja on jatkettu lähes säännöllisesti.

– Aina on pieni mahdollisuus, että koronatilanne kehittyisi nopeasti suotuisampaan suuntaan. Jos koneet tulevat täyteen, Finnair on edelleen kumppanimme. Käytännössä reittejä tulevat lentämään Norran ATR-koneet, koska Finnairilla itsellään ei ole ATR-kalustoa, sanoo Malinen.

Kajaanin lentopäivät ovat maanantai ja keskiviikko.

Maanantaisin lento Helsingistä Kajaaniin lähtee kello 8.05. Se on Kajaanissa kello 9.20 ja lähtee takaisin Jyväskylän kautta Helsinkiin kello 9.50. Helsingissä lento on kello 11.50.

Keskiviikon lento lähtee Helsingistä Jyväskylän kautta Kajaaniin kello 19.20. Lento on Kajaanissa kello 21.20. Helsinkiin lento lähtee Kajaanista kello 21.50 ja on perillä kello 23.05.

– Esimerkiksi Kainuun liiton kannalta tärkeää Brysselin yhteyttä Kajaanin lennoilta ei näy olevan sujuvasti jatkettavissa Finnairilla, Malinen toteaa.

Finnair lentää Kajaaniin ja neljälle muulle maakuntakentälle maaliskuun loppuun asti, jonka jälkeen liikenne on jatkumassa ensi vuoden loppuun saakka valtion kilpailuttamana.

– Huhtikuun jälkeinen tilanne selviää vasta, kun tiedetään, kuka kilpailun voittaa. Liikenne- ja viestintäministeriö toteuttanee kilpailutuksen marraskuun aikana, Malinen sanoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi