1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun talousjohtaja: Ulkoistukset välttämättömiä

Jukka Weisellin mukaan ulkoistuksilla tavoitellaan noin viiden miljoonan euron säästöjä.

ulkoistaminen
Jukka Weisell
Oulun kaupungin talousjohtaja Jukka Weisell sanoo, että kaupungin talouden tasapainottamiseksi on tehtävä kaikki mahdolliset toimet.Paulus Markkula / Yle

Oulun talousjohtajan mukaan kaupungin työntekijöiden ulkoistukset ovat Oulun talouden kannalta välttämättömiä.

Talousjohtaja Jukka Weisell sanoo, että ulkoistuksista saatavat säästöt ovat mittaluokaltaan merkittäviä – niillä tavoitellaan noin viiden miljoonan euron säästöjä – ja ne auttavat Weisellin mukaan osaltaan saamaan kaupungin taloutta paremmin tasapainoon.

– Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä, jos haluamme hoitaa taloutta vastuulliseksi emmekä halua, että kaupunkilaisen verorasitus nousee mahdottomaksi, talousjohtaja sanoo.

Arvioitu säästösumma koostuu henkilöstösäästöjen lisäksi myös muun muassa digipalveluihin liittyvistä palvelin- ja päätelaitekustannuksista.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina kaupungin ateria- ja puhtauspalveluiden sekä ICT-palveluiden ulkoistamisen. Kaupunginhallitus vahvistaa ulkoistukset vielä myöhemmin. Lisäksi koulusihteeripalvelut siirretään Monetralle.

Oulun kaupungin arvion mukaan ulkoistukset koskevat noin 400 työntekijää.

Juttua on tarkennettu 7.10. kello 9.15: Alaotsikossa kerrottiin aiemmin, että työntekijöiden ulkoistuksilla tavoitellaan noin viiden miljoonan euron säästöjä. Mainittu viiden miljoonan euron säästötavoite kuitenkin sisältää muutakin kuin vain työntekijöiden ulkoistuksia. Juttuun on lisätty lause siitä, mistä kaikesta säästöt koostuisivat, eli työntekijöiden ulkoistuksen lisäksi muun muassa palvelin- ja päätelaitekustannuksista.

Lue lisää:

JHL:n pääluottamusmies Oulun kaupunginvaltuuston ulkoistuspäätöksistä: "Tuleeko joukkopako kaupungilta?"

Oulun kaupunginvaltuusto siunasi ammattiliittojen vastustamat ulkoistustoimet

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi