1. yle.fi
  2. Uutiset

Partaharjun toimintakeskus myynnissä Pieksämäellä – kiinnostuneita ostajia tähän mennessä kymmenkunta

Ostotarjouksia voi jättää lokakuun loppuun saakka.

Partaharju, Pieksämäki
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pieksämäellä sijaitsevasta Partaharjun toimintakeskuksesta on mahdollisuus jättää ostotarjous lokakuun loppuun saakka. Tähän mennessä kiinnostuneita ostajia on ollut kymmenkunta, sanoo Partaharju-säätiön toimitusjohtaja Sami Ojala.

Lasten ja nuorten keskus ilmoitti elokuussa luopuvansa Partaharjun toimintakeskuksesta. Päätöstä perusteltiin sillä, että leirikeskuksen toiminta on ollut tappiollista jo vuosia, eikä järjestöllä ole ritttäviä resursseja toiminnan kehittämiseen.

Ostotarjoukset käsitellään marraskuun alussa, ja kauppojen toteutuessa toimintakeskus siirtyy uudelle omistajalle vuoden alusta lähtien.

Lasten ja nuorten keskus on edeltäjineen perustanut toimintakeskuksen ja vastannut sen toiminnasta yhdessä Partaharju-säätiön kanssa. Nykyisellään Partaharjussa on noin 10 000 majoitusvuorokautta vuosittain, lisäksi päivävierailijoita käy noin 8000 henkeä.

Partaharju on perustettu vuonna 1948 ja paikka on tullut tunnetuksi erityisesti telttaleiritoiminnastaan. Partaharjun suurleireille on osallistunut vuosikymmenien aikana yli 50 000 lasta ja nuorta.

Lue seuraavaksi