1. yle.fi
  2. Uutiset

Konstantinopolin piispainkokous esittää apulaispiispan valintaa Suomen ortodoksikirkolle  – pitkään jatkuneet erimielisyydet kokouksen taustalla

Piispainkokous ehdottaa apulaispiispan vaalia marraskuussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle.

ortodoksisuus
Arkkipiispa Leo
Arkkipiispa Leo ja hänen delegaationsa ovat patriarkka Bartolomeoksen kutsusta koolla Turkin Istanbulissa. Arkistokuva. Toni Pitkänen / Yle

Konstantinopolissa pidetty piispainkokous esittää apulaispiispan valintaa Suomen ortodoksikirkolle. Päätös syntyi yksimielisesti. Piispainkokous katsoo, että apulaispiispalle on tarvetta.

Apulaispiispan vaalia ehdotetaan marraskuussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle. Kirkolliskokous puolestaan voi ehdottaa sopivia henkilöitä piispainkokoukselle.

Arkkipiispa Leo ja hänen delegaationsa ovat patriarkka Bartolomeoksen kutsusta koolla Turkin Istanbulissa. Kutsun syynä on arvioitu olevan Suomen ortodoksikirkon sisäiset kiistat.

Piispainkokouksen virallisen tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) kokoukseen osallistujat "kommunikoivat kaikki keskenään sovinnon, rakkauden ja keskinäisen kunnioituksen hengessä".

Arkkipiispa Leon kanssa matkalla mukana ovat toimessa olevat piispat, Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja Oulun metropoliitta Elia.

Lue myös:

Ortodoksikirkon piispojen vanhat erimielisyydet nousivat taas pintaan – kiistakapulana nyt kirkon kielipolitiikka

Ortodoksit pelkäävät kirkkonsa uskottavuuden menneen, kun sen piispat riitelevät keskenään – moni kokee, että kärhämä on lähtenyt käsistä

Lue seuraavaksi