1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentoliikenne

Vain kaksi lentovuoroa viikossa – maakunnan väki pettyi Finnairiin

Finnair on päättänyt lentää talvikaudella vain kaksi lentovuoroa viikossa Helsingin ja Joensuun välillä. Lento on niin sanottu kolmiolento.

lentoliikenne
Finnairin lentokone Joensuun lentoaseman vieressä.
Finnairin päätös Joensuun talvikauden lennoista herättää tyytymättömyyttä. Kuvituskuva. Heikki Haapalainen / Yle

Finnair lentää marras-maaliskuun aikana kaksi viikottaista vuoroa Joensuusta Helsinkiin. Lennot tehdään kolmiolentona Kuopion kautta tiistaisin ja perjantaisin.

Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvi, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen pitävät ratkaisua laihana lohtuna. Hyvää on vain se, että edes nämä lennot operoidaan Joensuuhun.

– Odotimme Finnairilta enemmän.

– Valtion hankkiman yhdeksän kuukauden liikennöinnin vaatima hankintaprosessi on käynnistettävä välittömästi. Aluksi on määriteltävä tavoiteltava palvelutaso, jonka toteuttamiseksi osoitetaan tarvittava rahoitus valtion talousarviossa, Vuojärvi, Karjalainen ja Laakkonen vaativat yhteisessä tiedotteessa.

Edunvalvojien mukaan maaliskuun jälkeen tehtävien valtion ostolentojen palvelutason on oltava korkeampi kuin mitä Finnair talviaikana tarjoaa.

Maakunnan väen tavoite on, että kaupallinen reittilentoliikenne saadaan palautettua Joensuuhun vuoden 2022 alusta alkaen.

Lue seuraavaksi