1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. QAnon

Facebook ilmoittaa sulkevansa salaliittoteoria QAnonia kannattavia ryhmiä ja sivuja

QAnonin juuret ovat vahvasti Yhdysvaltain äärioikeiston ja alt-rightin maailmassa.

QAnon
QAnon symboli Beverly Hills, California 22.elokuuta 2020
Qanon-ryhmän tunnetuin symboli on iso Q-kirjain.Christian Monterrosa / EPA

Sosiaalisen median jättiyhtiö Facebook on ilmoittanut laajentavansa salaliittoteoriaverkosto QAnoniin toimintaan liittyviä kieltotoimia. Kieltoon menevät esimerkiksi QAnoniin liittyvät ryhmät ja sivut sekä tilit kuvanjakopalvelu Instagramissa.

Talousuutistoimisto Bloombergin (siirryt toiseen palveluun) mukaan Facebook on jo aiemmin kieltänyt sellaiset QAnoniin -liittyvät tilit, joilla on ihannoitu tai kannustettu väkivaltaa.

QAnonin juuret ovat vahvasti Yhdysvaltain äärioikeiston ja alt-rightin maailmassa. Liikkeessä kannatetaan laajasti presidentti Donald Trumpia, joka myös on jakanut QAnoniin kytköksissä olevaa materiaalia omilla sosiaalisen median kanavillaan.

Facebook on yrittänyt suitsia väärien tietojen Yhdysvaltojen presidentinvaalien alla.

Lue myös:

Analyysi: Miksi 10 miljoonaa amerikkalaista on yhtäkkiä kiinnostunut QAnonista? Kun median huomio keskittyy villeihin salaliittoteorioihin, se voi jättää tilaa vaarallisemmille valheille

Twitter sulkee salaliittoteorioita levittäviä QAnon-tilejä – hurjia väitteitä USA:n eliitin saatananpalvonnasta, pedofiliasta ja juonista Trumpia vastaan

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi