1. yle.fi
  2. Uutiset

Perinteisten bensiiniautojen suosio vähenee Keski-Suomen autokaupassa

Muiden kuin perinteisten bensiini- tai dieselautojen osuus ensirekisteröinneissä hyppäsi vuodessa noin 7 prosentista noin 20 prosenttiin.

autokauppa
Sähköautojen latauspiste kauppakeskus IsoKristiina Lappeenranta.
Sähköautoja on tänä vuonna rekisteröity Keski-Suomessa melkein kolminkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.Kari Saastamoinen / Yle

Uusien autojen kaupan vähittäinen siirtyminen pois perinteisistä bensiini- ja dieselautoista näkyy Keski-Suomen autokaupassa.

Muiden kuin perinteisten bensiini- tai dieselkäyttöisten henkilöautojen osuus ensirekisteröinneissä hyppäsi vuodessa noin 7 prosentista noin 20 prosenttiin, kertoo Tilastokeskus.

Tammi–syyskuussa uusia täyssähköautoja rekisteröitiin 95, kun viime vuonna vastaavaan aikan niitä rekisteröitiin 35. Osuus kaikista ensirekisteröidyistä autoista nousi noin yhdestä prosentista noin neljään prosenttiin.

Myös hybridien myynti yli 2,5-kertaistui viime vuoteen verrattuna. Hybridikäyttöisiä henkilöautoja oli syyskuun loppuun mennessä rekisteröity 242, kun viime vuonna samaan aikaan rekisteröitiin 90 hybridiä.

Yleisesti ottaen autokappa on tänä vuonna ollut selvästi viime vuotta hiljaisempaa.

Syyskuun loppuun mennessä uusia autoja oli maakunnassa rekisteröity alle 2600, viitisensataa vähemmän kuin vuosi sitten. Taustalla on todennäköisesti viime kevät, jolloin autokauppa sukelsi koronatilanteen takia.

Lue seuraavaksi