1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jätehuolto

Muovinkeräystioita toivotaan taloyhtiöihin heti tammikuun alussa

Siirtymaika keräysastioiden käyttöönotossa jatkuu vuoden 2021 kesäkuun loppuun.

jätehuolto
kierrätysohjeet
Muovin lajittelu ei ole vaikeaa, kun perehtyy ensin ohjeisiin.Mirva Ekman / Yle

Muovipakkausten keräys alkaa ensi vuoden alussa reilulta 1700 taloyhtiöltä Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Se on lähes puolet kaikista niistä taloyhtiöistä, joille muovinkeräys tulee pakolliseksi. Tällä haavaa tammikuun alussa alkavaan muovinkeräykseen ei enää ehdi ilmoittautua.

Siirtymäaika käyttöönotossa jatkuu vuoden 2021 kesäkuun loppuun saakka, mutta kaupungin mukaan jätekuljetuksen reittien suunnittelu helpottuu, jos astiat otetaan käyttöön hyvissä ajoin.

Muovinkeräys on pakollinen lisäys vähintään viiden asunnon taloyhtiöissä.

Jäteastioille pitää myös olla jätekatos tai -huone tai niillä tulee olla astiasuoja. Yksittäisiä jätesäiliöitä ei saa sijoittaa neljää metriä lähemmäksi rakennusta.

Kaupunki myös muistuttaa, että jätekatoksiin pitää tehdä palo-osastoinnit, jos ne ovat kahdeksaa metriä lähempänä rakennusta.

Palosuojattujen jäteastioiden ja syväkeräysastioiden kohdalla noudatetaan kuitenkin ensisijaisesti valmistajan ilmoittamia suojaetäisyyksiä.

Juttua muokattu 7.10.2020 klo 10.00: Lisätty kaupungin tiedotteesta puuttunut tieto, että tammikuun alussa alkavaan muovinkeräykseen ei enää voi ilmoittautua.

Lue seuraavaksi