1. yle.fi
  2. Uutiset

Rovaniemen kyläkoulujen kohtalo taas päättäjien puntaroitavana

Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila esittää edelleen että Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut lakkautetaan säästösyistä.

Koulun sulkeminen
aapinen ja penaali
Kaupunki on laskenut, että koulujen lakkauttamisilla saisi 600 000 – 700 000 euron kustannussäästöt vuosittain. Marja Väänänen / Yle

Kyläkoulujen lakkauttamisesta päätetään keskiviikkona Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunnan kokouksessa. Samassa yhteydessä on tarkoitus päättää myös muun muassa Lapinrinteen ja Teerikallion päiväkotien yksityistämisestä.

Sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila esittää edelleen että Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut lakkautetaan säästösyistä. Taustalla on kaupungin entisestään huonontunut taloustilanne. Koulut lakkautettaisiin ensi vuoden heinäkuusta alkaen.

Kaupunki on laskenut, että koulujen lakkauttamisilla saisi 600 000 – 700 000 euron kustannussäästöt vuosittain. Koulujen sulkemisia perustellaan säästöjen lisäksi myös sillä, että oppilaita on jatkossa vähemmän ja vuokrakustannukset lisääntyvät.

Lassila esittää myös Ounasrinteen ja Sinetän kirjastojen lopettamista ensi vuoden alussa.

Lautakunta päätti kaksi viikkoa sitten palauttaa lakkauttamisaikeet uuteen valmisteluun.

Lue seuraavaksi