1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sairaanhoitajat

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi sairaanhoitajan epäiltynä Salossa tapahtuneesta nuoren naispotilaan murhasta

Kuolemansyyntutkinta muuttui murhaepäilyksi, kun ruumiinavauksessa löytyi selittämättömiä lääkejäämiä. 

sairaanhoitajat
Turun oikeustalon julkisivu.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi naisen todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Poliisi epäilee 31-vuotiasta naissairaanhoitajaa Salon sairaalassa tapahtuneesta henkirikoksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti keskiviikkona vangita naisen todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Syytteen nostamisen määräajaksi oikeus asetti 28. tammikuuta 2021. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Kainonen Lounais-Suomen poliisista kertoo, että nainen kiistää rikosepäilyt.

– Kerättyjen tietojen valossa tässä on sen verran ristiriitaisuuksia epäillyn kertoman ja muiden tietojen välillä. Sillä perusteella hänet on kiinniotettu ja vangittu. Jatkamme asioiden selvittelyä ja läpikäyntiä hänen kanssaan, toteaa Kainonen.

Nuoren naispotilaan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi Salon sairaalassa vappuaattona 2017. Potilas oli Helsingin Sanomien (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan kehitysvammainen. Kuolemansyyntutkinta muuttui murhaepäilyksi, kun ruumiinavauksessa löytyi selittämättömiä lääkejäämiä.

– Uhrin elimistöstä löytyi propofoli-nimistä lääkettä, joka aiheutti menehtymisen. Kyseinen lääke ei ole kuulunut hoitoon viimeisen viikon aikana. Sen enempää en tässä vaiheessa kommentoi tekotapaa tai mahdollista motiivia, kertoo Juha Kainonen.

Murhasta epäilty nainen työskenteli tapahtuma-aikaan sairaalassa sairaanhoitajan tehtävissä. Kainosen mukaan hän kiistää rikosepäilyt.

Helsingin Sanomien mukaan murhasta epäilty nainen on tuomittu aiemmin myös törkeästä pahoinpitelystä. Hänellä on silti sairaanhoitajan ja lähihoitajan ammattioikeudet.

Lue lisää:

Salon sairaalan murhaepäilyn tutkinta venynee ainakin syksyyn – epäillyt ovat työvuorossa ollutta henkilökuntaa

IS: Osa nuoren naispotilaan murhasta epäillyistä työskentelee yhä samassa sairaalassa Salossa

HS: Nuoren naisen epäillään joutuneen murhatuksi nukutusaineella Salon sairaalassa vappuaattona 2017

Lue seuraavaksi