1. yle.fi
  2. Uutiset

Keski-Suomessa koronatartunnoissa nollapäivä – koronan ilmaantuvuus laskenut syyskuun lopusta

Koko maassa uusia tartuntoja on todettu tänään 120.

Keski-Suomi
Keski-Suomen keskussairaala.
Keski-Suomen sairaanhoitopiirissa ilmaantuvuus on laskenut syyskuun lopulta lähtien.Simo Pitkänen / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi keskiviikkona koronatartunnoissa nollapäivän Keski-Suomeen.

Kymmenen päivän aikana tartuntoja on todettu Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 54 kappaletta. Koronan ilmaantuvuusluku, eli tartunnat 100 000:ta ihmistä kohden, on laskenut tasaisesti syyskuun lopulta lähtien.

Tartuntaluvut ovat pysyneet samana Jyväskylässä (282), Äänekoskella (47), Laukaassa (19), Saarijärvellä (13), Viitasaarella (13) ja Jämsässä (26) eilisestä. Jos kunnassa on alle viisi tapausta, tietoa ei yksityisyyden suojan vuoksi julkaista.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntoja on todettu maaliskuun alusta alkaen 393 kappaletta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä tartuntoja on todettu maaliskuun alusta alkaen 26.

THL:n tilastosta käy ilmi, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on 19 tartuntaa, joita ei ilmoiteta kuntakohtaisissa luvuissa. Tartunnat ovat kunnissa, joissa tapauksia on alle viisi.

Lue lisää:

Uusimmat koronatiedot Keski-Suomesta: Valon Kaupunki -tapahtuma peruttu, Keltinmäen koulu ja ikääntyneiden palvelutalo karanteeniin koronan vuoksi

Lue seuraavaksi