1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalirikokset

Fortnite-ahdistelijan oikeudenkäynti siirtyi – syytetään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Vuonna 1970 syntyneen miehen epäillään ahdistelleen seksuaalisesti lapsia suositussa Fortnite-pelissä ja sosiaalisessa mediassa.

seksuaalirikokset
Lapsi pelaa Fortnite -peliä Xbox konsolilla
Epäillyt teot ovat kohdistuneet useisiin lapsiin. Arkistokuva.Matias Väänänen / Yle

Vuonna 1970 syntyneen espoolaismiehen oikeudenkäynti Satakunnan käräjäoikeudessa siirtyy. Oikeudessa oli määrä lukea tänään syytteet miehelle, jota epäillään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Miehen epäillään ahdistelleen seksuaalisesti lapsia suositussa Fortnite-pelissä sekä Instagramissa ja Whatsappissa. Miehen epäillään lähestyneen lapsia lähettämällä heille seksuaalissävytteisiä kuvia ja viestejä.

Käräjäoikeuden listoilta selviää, että miestä aiotaan syyttää lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Asianomistajia eli uhreja on kahdeksan.

Taustalla aiempia tuomioita

Satakunnan käräjäoikeus vangitsi miehen keväällä 2019. Oikeuskäsittelyn aloittamisessa on kestänyt siis jo nyt poikkeuksellisen pitkään. Täksi päiväksi suunniteltu oikeudenkäynti peruttiin syyttäjälle tulleen esteen vuoksi. Uutta istuntopäivää ei ole vielä sovittu.

Helmikuussa mies vangittiin todennäköisin syin, joka yleensä tarkoittaa, että poliisilla on vahvaa näyttöä rikosepäilyille. Silloin häntä epäiltiin viidestä lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Asianomistajien määrä on siis kasvanut tutkinnan edetessä.

Espoolaismies on tuomittu lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista myös aiemmin. Kouvolan käräjäoikeus tuomitsi hänet vuonna 2008 seitsemän vuoden vankeuteen lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tuolloin miehen katsottiin syyllistyneen muun muassa raiskaukseen ja lapsen törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lue myös:

Fortnite-ahdistelija vangittiin – epäillään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Lue seuraavaksi