1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruiskatu 8 saa jatkossakin toimia väistötilana – tuore loppuselvitys valmistunut

Tiloja voidaan hyödyntää loppuselvityksen mukaan väistötilakäytössä seuraavat kymmenen vuotta.

Kiinteistön kuntotutkimus
Turun vaakuna.
Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turussa väistötilana toimiva Ruiskatu 8 sopii jatkossakin väistötilakäyttöön, linjaa tuore kuntotutkimus.

Ruiskatu 8:n kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen tutkimustulosten ja rakennuksessa tehtyjen toimenpiteiden perusteella tilojen turvalliselle käytölle ei ole estettä.

Tutkimuksen mukaan, kunhan peruskorjaukset on saatu tehtyä, tiloja voidaan hyödyntää väistötilakäytössä seuraavat kymmenen vuotta. Turun kaupungin tiedotteen mukaan kiinteistössä pitää kuitenkin tehdä seurantamittauksia säännöllisesti.

Rakennusta on peruskorjattu monelta osin. Ilmanvaihtoa on parannettu ja vaurioituneita materiaaleja poistettu. Tiedotteen mukaan ruokala on vielä pois käytöstä ja tila on alipaineistettu. Ruokala tullaan korjaamaan erillisen suunnitelman mukaisesti kesällä 2021.

Kiinteistöä käyttävät tällä hetkellä Luolavuoren alakoulu sekä Turun ammatti-instituutin suomen- ja ruotsinkielisten liiketoiminnan alojen opiskelijat.

Selvitys on osa kuntotutkimusraporttia, ja sen toteutti FCG Finnish Consulting Group Oy:n rakennusterveysasiantuntija tiimeineen.

Lue lisää:

Turun opetuslautakunta antoi lausunnon laajoista väistötilasuunnitelmista: kolmen koulun väistötilojen suunnittelu kerralla on vaikeaa

Lue seuraavaksi