1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikennekuolemat

Alle 25-vuotiaiden aiheuttamien kuolonkolareiden määrä ennätyksellisen alhainen alkuvuonna

Erityisesti kaksipyöräisillä ajettuja onnettomuuksia tapahtui nuorille kuljettajille edellisvuotta vähemmän.

Tieliikennekuolemat
Kolme kynttilää tien reunalla.
Tammi–elokuussa liikenneonnettomuuksissa menehtyi 18 polkupyöräilijää ja 15 jalankulkijaa.Tarmo Niemi / Yle

Alle 25-vuotiaiden kuljettajien aiheuttamien kuolonkolarien määrä oli tammi-elokuussa pienin liikenneonnettomuuksien tutkintahistorian aikana. Tämä käy ilmi liikenneonnettomuuksien tutkintalautakuntien ilmoittamista ennakkotiedoista ja niistä kertoo Onnettomuustietoinstituutti (siirryt toiseen palveluun).

Tämän vuoden tammi-elokuussa on tapahtunut yhteensä 155 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta, joissa on kuollut 167 ihmistä.

Alle 25-vuotiaat kuljettajat aiheuttivat tammi–elokuussa 20 kuolemaan johtanutta moottoriajoneuvo-onnettomuutta. Määrä on Onnettomuustietoinstituutin mukaan pienin liikenneonnettomuuksien tutkintahistorian aikana, tarkasteltaessa tammi-elokuun onnettomuuksia vuosittain. Erityisesti kaksipyöräisillä ajettuja onnettomuuksia tapahtui nuorille kuljettajille edellisvuotta vähemmän.

– Nuorten kuljettajien osalta liikenneturvallisuuden kehitys näyttää tänä vuonna myönteiseltä, kun tarkastellaan kaikkein vakavimpien, kuolemaan johtaneiden, liikenneonnettomuuksien määrää. Tämän vuoden myönteisestä kehityksestä huolimatta nuorten onnettomuusriski on kuitenkin yhä muita ikäryhmiä suurempi, Onnettomuustietoinstituutin liikenneturvallisuustutkija Salla Salenius toteaa tiedotteessa.

Tammi–elokuussa liikenneonnettomuuksissa menehtyi 18 polkupyöräilijää ja 15 jalankulkijaa, mikä on kaksi enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Lue lisää aiheesta:

Neljä 13-vuotiasta loukkaantui ulosajossa Vaasassa – Poliisi: "Tämä on tästä eteenpäin lastensuojelun asia"

Nuorten liikennerikkomukset lisääntyneet, kun ajokortteja on myönnetty poikkeusluvalla – Liikenneopettaja: "On käynnissä ihmiskoe"

Useita kuollut nuorten autokolareissa, joissa on neljä samanlaista piirrettä – epäilyt hurjastelusta ja päihteistä yhdistävät tapauksia