Hyppää sisältöön

Omaolo-nettipalvelu avuksi koronaoireiden arviointiin Keski-Pohjanmaalla – kokkolalaiset voivat myös varata itse ajan drive in -testiin

Omaolon koronaoirearvio on nyt laajentunut Soiten alueelle.

Kun oireet kirjataan ja välitetään eteenpäin verkkopalvelussa, niitä ei tarvitse enää selittää toista kertaa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Omaolon koronaoirearvio on nyt käytössä Soiten alueella. Verkkopalvelu piti ottaa käyttöön jo viime kuussa, mutta testaus on venynyt koronatilanteen takia.

Epäiletkö koronatartuntaa? Pian voit tehdä arvion netissä ja päästä sitä kautta Soiten ammattilaisen pakeille

Kun keskipohjalainen tekee Omaolo-palvelussa koronaoirearvion, hän voi tunnistautumisen jälkeen lähettää saamansa vastaukset eteenpäin Soiten ammattilaiselle.

Tämä ohjaa hänet eteenpäin oikeaan paikkaan, eikä oireita tarvitse selittää enää toista kertaa. Yhteydenpito hoituu verkkopalvelussa.

Palvelun toivotaan helpottavan pahoin ruuhkautunutta puhelinneuvontaa.

Samalla pilotoidaan koronatestauksen sähköistä ajanvarausta Kokkolan testauspisteeseen. Kokkolalaiset voivat itse varata ajan drive in -testiin, jos koronaoirearvio suosittelee testiä.

Sähköinen ajanvaraus ohjautuu ajanvarauskirjalle Soiten Omahoito-palvelun kautta. Sekin toimii vahvan tunnistautumisen kautta.

Jos sähköinen ajanvaraus koronatestiin osoittautuu toimivaksi, se laajenee mahdollisesti myöhemmin koko Soiten alueelle.