1. yle.fi
  2. Uutiset

Vierumäen urheiluopistolla rakennetaan jälleen – Opistonkankaalle nousee uusi ravintola

Urheiluopistolle saneerataan myös yli 100-paikkaista hotellia sekä kongressi- ja kokoustiloja.

urheiluopistot
Vierumäen pääomistaja MIka Anttonen peruskiven muurauksessa
Mika Anttonen muuraamassa VIerumäen ravintolarakennuksen peruskiveä torstaina.Petri Niemi/Yle

Vierumäen urheiluopistolla on käynnistynyt uuden ravintolan rakentaminen. Viiden lähimmän vuoden aikana Vierumäki-yhtiöt satsaa urheiluopistoon Heinolassa lähes 20 miljoonaa euroa.

Suurin investointi on keskelle aluetta nouseva uusi ravintola, jonka peruskivi muurattiin tänään. Noin 1 500 neliön suuruinen, kaksikerroksinen ravintola valmistuu ensi vuoden syksyksi.

Ravintola kytkeytyy urheiluopiston Ilkka-rakennukseen, jonne tulee 104 huonetta käsittävä hotelli sekä kokous- ja kongressitilaa. Kokous- ja kongressikeskuksessa on neuvotteluhuoneita pienille ja isoille, jopa sadan hengen ryhmille.

Pääomistaja Mika Anttosen mukaan koronatilanteen ei anneta häiritä investointien toteuttamista.

– Ravintola palvelee urheilevia nuoria ja ravintoa tarvitaan, jos halutaan liikkua, perustelee Anttonen investointiohjelmaa.

Suljettuna ollut Vierumäki Country Club on asiakaskäytössä uusien tilojen rakentamisen ajan.

Anttosen mukaan investoinnit palvelevat strategiaa, jolla Vierumäen urheiluopisto aiotaan palauttaa suomalaisen urheilun huipulle.

– Jatkossa pidetään huolta, että paikat pysyvät hyvässä kunnossa eikä investointivelkaa pääse syntymään, linjaa pääomistaja Anttonen Vierumäen tulevaisuuden rakentamistarpeita.

Vierumäki-yhtiöihin kuuluva Vierumäki Country Club hakeutui keväällä konkurssiin. Kesän aikana yhtiön rakennetta on uudistettu ja strategiaa hiottu.

Kuuntele Mika Anttosen haastattelu Yle Areenassa

Lue seuraavaksi