1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Palkka ja työsuhde-edut

Mimmit sijoittaa -podcastin Pia-Maria Nickström opiskeli rahan perässä ekonomiksi, mutta oikeasti hänen olisi kannattanut ryhtyä bussikuskiksi

Takaisin Pasilaan -podcastissa tutkitaan lapsuuden haaveammattien palkkoja.

Palkka ja työsuhde-edut
Pia-Maria Nickström
Pia-Maria Nickström haaveili jo nuorena isosta palkasta.Niklas Evers

Takaisin Pasilaan -podcastissa vieraileva Pia-Maria Nickström raataa lähes kellon ympäri, elää ja hengittää työtään. Hän on oman yrityksensä perustaja ja toimitusjohtaja.

Nickström ei kuitenkaan haaveillut aina omasta yrityksestä, vaan lapsena hän haaveili bussikuskin ammatista.

– En tiennyt mitään hauskempaa kuin matkustaa bussilla siskoni kanssa, Nickström tuumaa.

Takaisin Pasilaan -podcastissa puhutaan tänään palkasta. Onko palkka hyvä motivaattori työssä ja saako hakea töihin pelkän ison palkan vuoksi? Mimmit sijoittaa -podcastin Pia-Maria Nickström kertoo Marjukalle ja Toivolle, miten voisi haalia paljon omaisuutta ja työpsykologi Hanna Poskiparta kertoo, mitkä ovat hyviä motivaattoreita työssä.

Unelma bussikuskin työstä kuitenkin jäi, kuten monet lapsuuden haaveammatit. Sen sijaan yhtä haavetta Nickström ei hylännyt - hän halusi työhön josta maksettaisiin paljon rahaa. Nickström hakeutui kauppakorkeakoulu Hankeniin omien sanojensa mukaan “täysin rahan perässä”.

Idea rahan perässä kouluun hakemisesta ei tullut täysin Nickströmiltä itseltään. Nickströmin isä suositteli hyvätuloisia opiskelualoja, kuten ekonomin työtä. Isälle turvallinen ja hyvätuloinen ammatti oli tärkeä.

– Kun kerroin isälleni, että olin valinnut pääaineekseni johtamisen, hänen mielestään se ei ollut tarpeeksi hyvä. Isän mielestä turvallisempi ala olisi voinut olla laskentatoimi, koska siitä työllistyy hyvin.

Lapsuuden haaveammatilla voisikin tienata hyvin

Takaisin Pasilaan -podcastin torstain jaksossa keskustellaan palkoista ja siitä, voiko työn valita ainoastaan hyvän palkan perusteella.

Podcastin juontajat Toivo Haimi ja Marjukka Mattila yllättivät Nickströmin kertomalla hänelle lapsuuden haaveammatin, bussikuskin, mediaanipalkan.

– Pakko myöntää, että se on enemmän mitä tienaan tällä hetkellä, Nickström toteaa.

Kuuntele koko keskustelu Yle Areenasta!

Lue myös:

Janita Rahikainen rakastaa työtään myyjänä, mutta on vain 26-vuotiaana palkkakehityksensä huipulla: palkankorotuspyyntö oli lähinnä vitsi

Testaa, millaisen palkan saisit neuvoteltua Suomen yleisimmässä ammatissa.

Lue seuraavaksi