1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun yliopisto miettii muuttoa Raksilaan, mutta millaisia vaikutuksia sillä olisi kaupunkiin? Se halutaan selvittää nyt valtuustossa

Raksilaan tähyävän yliopiston muuttoasia tuodaan kiireellisenä valtuuston käsittelyyn 18 valtuutetun aloitteesta.

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Oulun yliopiston pääkampus on sijainnut Linnanmaalla yli 40 vuoden ajan. Nyt selvitetään muuttoa kaupungin keskustaan Raksilan alueelle.Timo Nykyri / Yle

Oulun yliopiston muuttoasia on tulossa kaupunginvaltuuston kiireelliseen käsittelyyn mahdollisesti jo marraskuussa.

18 valtuutettua eri puolueista on jättänyt aloitekirjelmän, jossa korostetaan valtuustokäsittelyn tärkeyttä, koska yliopiston mahdollinen muutto Raksilaan vaikuttaa voimakkaasti myös kaupungin toimintaan.

Kuntalain mukaan asia on käsiteltävä valtuustossa kiireellisenä, jos neljännes valtuutetuista asiaa esittää. Oulun 67 hengen valtuustossa aloitekirjelmän jättäneiden valtuutettujen määrä ylittää käsittelykynnyksen.

Valtuustokäsittelyä esittäneen Vasemmistoliiton Mikko Viitasen mukaan kaupungin on selvitettävä omalta osaltaan hyvissä ajoin suunnitellun muuton vaikutukset.

– Tämä on niin iso asia Oulussa, että ehdottomasti valtuuston käsittely jo tässä vaiheessa on tarpeen, Viitanen toteaa.

Käsittelyaloitteessa nostetaan esille, että kaupungin on selvitettävä muuttohankkeen vaikutukset esimerkiksi sen talouteen, ympäristöön, yrityksiin, asukkaisiin ja kaupunkikehitykseen.

Oulun yliopisto aloitti kiinteistöselvityksensä viime syksynä, ja esitys Raksilaan muutosta julkaistiin viime huhtikuussa.

Lue lisää:

Kiinteistöalan ammattilainen uskoo, että Oulun yliopiston muutto toisi jättilaskun veronmaksajille – rehtori kieltää ja kaupunki tietää vain vähän

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi