Hyppää sisältöön

Seestynyt Wallu Valpio: “Ihmisen pitää viettää se tietty könykausi”

Monitoimimies kutsuu itseään mediamaailman Paavo Väyryseksi.

Wallu Valpio: "Ihmisen pitää viettää se tietty könykausi"
Wallu Valpio: "Ihmisen pitää viettää se tietty könykausi"

Musiikki- ja mediamaailman monitoimimies Wallu Valpiosta puhutaan lähes poikkeuksetta mediapersoonana. Itse mies käyttäisi kuitenkin mieluummin titteliä “mediamaailman Paavo Väyrynen”.

– Paavo Väyrynen siirtyi suoraan elämässään politiikkaan. Hän ei ole tehnyt virallisesti mitään muuta työtä elämässään kuin pelkkää politiikkaa. Ja minä siirryin työttömästä timpurista suoraan media-alalle vuonna 1995, joten en ole tehnyt mitään muuta elämässäni kuin mediaa.

Alun perin Valpio tuli tunnetuksi kaapelikanava MoonTV:ltä ja MTV3:n Far Out -ohjelmasta vuosituhannen vaihteessa. Sen jälkeen hän on ollut tuttu näky ja ääni sekä radio- ja tv-ohjelmissa että erityisesti elävän musiikin tapahtumissa. Myös kova juhliminen kuului kuvaan erityisesti 2000-luvun alkuvuosina. Nyt on kuitenkin toinen ääni kellossa.

– Kyllä näillä kilometreillä ja näillä toiminnoilla, mitä on elämässä tullut tehtyä, niin nyt on aika rauhoittua.

Rauhoittuminen alkoi Valpion mukaan oikeastaan jo hänen tyttärensä syntymästä vuonna 2004.

– Oli pakko vetää vähän käsijarrua ja lähteä siitä eteenpäin miettimään, mikä elämässä on tärkeintä. Eikä tietyllä tavalla ehkä maksakaan olisi kestänyt sitä toimintaa, eikä välttämättä pääkoppakaan.

Valpio näkee kuitenkin, että kaikenlaisilla elämänvaiheilla on oma merkityksensä.

– Kyllä ihmisen pitää viettää se tietty könykausi, kuinka kauan se sitten kestääkin. Mutta sitten, kun sitä on tarpeeksi könynnyt, niin jossain vaiheessa siihen vain väsyy. Ei vain jaksa. Puhelin pirisee, että lähdetkö sinne ja lähdetkö tänne, siellä on bileet ja siellä on vippiä ja siellä on tota ja tätä... Been there, done that. Ei jaksa enää.

Katso Wallu Valpion koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

.
.