Hyppää sisältöön

Poliisi valvoo tehostetusti polkupyörien valoja – Lapissa satoja pyöräilijöitä puhuteltu

Vuosittain Lapissa sattuu kymmeniä vakavia pyöräilyonnettomuuksia.

Uuden tieliikennelain astuttua voimaan viime kesäkuussa kaikissa polkupyörissä tulee olla etuvalon lisäksi myös takavalo. Kuva: Kimmo Gustafsson / Yle

Poliisi on valvonut polkupyörien valoja tehostetusti viikolla 41 koko Suomessa. Ylikomisario Rauno Pätsi Lapin poliisilaitokselta kertoo, että myös Lapissa huomautuksia on jaettu kymmenille pyöräilijöille ja useampia satoja pyöräilijöitä on puhuteltu.

Pätsin mukaan vastaan on tullut valitettavankin paljon valottomia pyöriä ja partiot ovat kiinnittäneet huomiota myös pyöräilykypärän puuttumiseen usealta.

– Nykyisin pyörän valot ovat halpoja, kannattaa mieluummin ostaa sellaiset itselle kuin odottaa, että saa liikennevirhemaksun, Pätsi kehottaa.

Uuden tieliikennelain astuttua voimaan viime kesäkuussa kaikissa polkupyörissä tulee olla etuvalon lisäksi myös takavalo. Takavaloa tulee polkupyörissä käyttää samoilla säännöillä kuin etuvaloakin, eli silloin, kun polkupyörällä ajaa pimeän tai hämärän aikaan, myös katuvalaistulla alueella.

Poliisista kehotetaan kiinnittämään lisäksi huomiota liikennesääntöjen noudattamiseen pyöräillessä ja huomioimaan muun muassa tilannenopeudet.

Vuosittain Lapissa sattuu kymmeniä vakavia pyöräilyonnettomuuksia.

.
.