1. yle.fi
  2. Uutiset

Suunnitelmat Salolan tuulivoimapuiston pystyttämiseksi etenevät – seuraavaksi aloitetaan ympäristövaikutusten arviointi

tuulipuistot
Tuulivoimalaitoksia Latamäessä Luhangassa.
Salolaan kaavaillun tuulivoimapuiston voimalat saattavat kohota 290 metrin korkeuteen. Kuvituskuva.Simo Pitkänen / Yle

Jyväskylän Salolan tuulivoimapuiston rakentamisen valmistelut etenevät. Seuraavaksi aloitetaan lain edellyttämä ympäristövaikutusten arviointi, jossa tarkastellaan hankkeen eri toteutusvaihtoehtoja ja niiden vaikutuksia.

Vaikutusten arvioinnin laadun ja riittävyyden arvioi Keski-Suomen ELY-keskus, ja kaavan laadinnasta ja prosessin johtamisesta vastaa Jyväskylän kaupunki.

Tuulivoimaosayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja ympäristövaikutusten arviointisuunnitelma ovat nähtävillä 9.10.–27.11.-välisenä aikana.

Hanketta koskevien Jyväskylän kaupungin verkkosivujen lisäksi suunnitelma-asiakirja pidetään nähtävillä palvelupiste Hannikaisessa, Korpilahden lähikirjastossa, Joutsan kunnanvirastossa, Luhangan kirkonkylän Kylätalolla sekä ympäristöhallinnon verkkosivuilla.

Projektiyhtiö Salola Wind Park Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Jyväskylän kaupungin kaakkoisosaan Korpilahdelle, Joutsan ja Luhangan kuntarajan tuntumaan.

Hankealueelle suunnitellaan enimmillään 10 tuulivoimalan rakentamista. Voimaloiden maksimikorkeudeksi on suunniteltu 290 metriä.

Lue seuraavaksi