1. yle.fi
  2. Uutiset

SKP:n Kemin kaupunkijärjestö: Nopeat junaraiteet ovat lentoyhteyksiä tärkeämmät

SKP:n mielestä junaliikenteen kehittäminen säästäisi kuntien rahaa ja ohjaisi matkustusta ympäristöystävällisempään suuntaan

rautatieliikenne
Oikealle kaartavat rautatiekiskot.
SKP:n Kemin kaupunkijärjestö vaatii, että Euroopan Uniolta tulossa oleva palautus Suomen maksamista elvytysrahoista käytetään junaliikenteen parantamiseen.Petteri Bülow / Yle

SKP:n Kemin kaupunkijärjestön mielestä Suomessa pitäisi panostaa raideliikenteen kehittämiseen, jotta kuntien ei tarvitsisi miettiä lentoliikenteen tukemista verovaroin.

Puolue kiinnittää huomiota siihen, että Finnairin päätös lopettaa lennot Kemiin ja useille muille kentille on poikinut ehdotuksia kuntien tuesta lentoyhteyksien säilyttämisestä.

– Tälläisestä on esimerkki Porista, jossa Porin ja Helsingin väliä lentävälle unkarilaiselle Budapest Aircraft Service lentoyhtiölle maksetaan porilaisten veronmaksajien rahoja noin 3,5 miljoonaa euroa vuodessa, puolueen kannanotossa kirjoitetaan.

Kaupunkijärjestö vaatii, että Euroopan Unionilta tulossa oleva palautus Suomen maksamista elvytysrahoista käytetään junaliikenteen parantamiseen.

–Tämä säästäisi kuntien rahaa lentoliikenteesen tukemiselta ja ohjaisi matkustusta ympäristöystävällisempään suuntaan, järjestö kirjoittaa.

Piiri tähdentää, että kun koko rataverkko saadaan nopeat junat mahdollistavaan kuntoon, on matka-aika Kemistä Helsinkiin noin neljä tuntia.

– Lentomatka vie liki saman ajan, kun huomioidaan matkat kentille, turvatarkastukset ja muu varsinaisen lennon lisäksi tarvittava aika, kaupunkijärjestö huomauttaa.

Lue seuraavaksi