1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskussairaala rajoittaa taas vierailuja Hämeenlinnassa

Vierailut keskussairaalassa sallitaan vain painavasta syystä, mikäli se on välttämätöntä.

keskussairaalat
Ville Viklundin ja Eeva Kaupin kädet.
Kanta-Hämeen keskussairaalan tavoitteena on, että jokainen vastasyntynyt saa koronasta huolimatta turvallisen alun elämälleen.Petra Ristola / Yle

Kanta-Hämeen keskussairaalan vierailuaikoja on jälleen tiukennettu koronan takia. Synnytysvuodeosastolla voi vierailla terve tukihenkilö tai lapsen toinen vanhempi. Lastenyksikössä puolestaan saa yksi, oireeton vanhempi osallistua alaikäisen lapsen hoitoon.

Päivystyksessä ja poliklinikoilla voi olla mukana yksi, oireeton saattaja, mikäli se on välttämätöntä. COVID-19-positiivisen potilaan luona voi vierailla vain erityisestä syystä ja erikseen sovituin järjestelyin.

Vierailut sallitaan vain painavasta syystä, kuten palliatiivisen- eli saattohoidon yhteydessä tai kriittisesti sairaan potilaan kohdalla vain erikseen sovitusti.

– Viime keväänä tuli paljon kiitoksia siitä, että meillä oli jossain kohtaa jopa ovet suljettuja ja ihmisiä päästettiin sisään hallitusti. Pystyttiin samalla ohjaamaan niitä turvallisuuskäytänteitä, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä.

– Meillä käy paljon esimerkiksi potilaita, jotka joutuvat käymään usein täällä munuaistaudin tai syöpätaudin vuoksi ja he ovat myös hyvin riskialttiita, koska heillä on immuunivajausta. Jos sisään astuessa tulee tunne täällä on huolehdittu näistä turvallisuusasioista, niin se on tärkeätä, sillä hoitojen pitää jatkua. Emme halua yhtään hoitovelkaa lisää.

Vierailijoille Kanta-Hämeen keskussairaalassa on voimassa seuraavat ohjeet:

  • Vierailija käyttää koko vierailun ajan suu-nenäsuojusta
  • Sovitulle vierailulle saa tulla yhden hengen huoneisiin korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan

– Ohjeita voidaan tarkentaa yksiköissä erikseen, kun otetaan huomioon potilaan hoito ja turvallisuus sekä sujuva toiminta, Järvelä muistuttaa.

Kaikki ylimääräinen oleskelu sairaalan tiloissa on kielletty marraskuun 8. päivään saakka.

Lue seuraavaksi