1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemen kaupunki varautuu koronaepidemian kiihtymiseen

Kaupunki on siirtänyt lisää henkilökuntaa koronanäytteenottoon ja altistuneiden jäljitykseen.

Epidemia on vielä perustasolla Rovaniemellä ja muualla Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Kuva: /All Over Press

Rovaniemen kaupunki valmistuu siihen, että koronaepidemia siirtyy kiihtymisvaiheeseen Rovaniemellä. Kaupunki on siirtänyt lisää henkilökuntaa koronanäytteenottoon ja altistuneiden jäljitykseen. Samalla väkeä on vähennetty kiireettömästä hoidosta.

Toistaiseksi epidemia on Rovaniemellä perusvaiheessa. Koronatapauksia ja altistumisia on kuitenkin ollut tällä viikolla aiempaa enemmän, muun muassa koulutuskeskus Redun yksikössä, lentopallo-otteluissa ja päiväkodeissa.

Rovaniemellä oli torstai-iltapäivään mennessä todettu tällä viikolla jo yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla uusia tartuntoja kaupungissa oli yhdeksän.

Kaupungin terveysasemien puhelinpalvelu on ruuhkautunut koronaan liittyvien yhteydenottojen takia.

Epidemia on perus- eli suvantovaiheessa myös muualla Lapissa.

Suositus: Pidä maskia julkisissa sisätiloissa

Tartuntamäärän nousun vuoksi Lapin sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä päätti torstaina laajentaa suositusta maskin käytöstä. Nyt maskia suositellaan Rovaniemen lisäksi kaikissa Lapin sairaanhoitopiirin alueella olevissa julkisissa sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä ei voi pitää.

Viime perjantaina annettiin maskin käyttösuositus ravintoloihin, hotelleihin ja muiden matkailupalvelujen sisätiloihin koko Lapissa. Myös julkisessa liikenteessä suositellaan maskin pitämistä. Lisäksi Lapin sairaanhoitopiirissä riskiryhmäläisiä on viime keväästä lähtien suositeltu pitämään maskia sisätiloissa silloin, riittävää etäisyyttä muihin ihmisiin ei voi pitää.