1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnanjohtajat

Ruokolahden yllätyskunnanjohtajaksi valitulta odotettiin lopullista tietoa viran vastaanottamisesta tänään – suoraa vastausta ei deadlineen mennessä tullut

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valittu Anu Sepponen ilmoitti, ettei voi ottaa kantaa viran vastaanottamiseen. Vastaustaan hän perustelee käymättä jääneillä johtajasopimusneuvotteluilla.

Rautalammin kunnanjohtaja Anu Sepponen. Kuva: Matti Myller / Yle

Vääntö Ruokolahden kunnanjohtajasta jatkuu.

Elokuussa kunnanjohtajaksi valittu kauppatieteiden maisteri Anu Sepponen on tänään perjantaina ilmoittanut, että hän ei voi ottaa kantaa siihen, ottaako hän viran vastaan.

Vastaustaan Sepponen perustelee sillä, ettei asianmukaisia kuntalain 43 pykälän mukaisia johtajasopimusneuvotteluja ole käyty.

Ruokolahden kunnanhallitus antoi Sepposelle perjantaihin eli tähän päivään asti aikaa päättää, ottaako hän viran vastaan.

Päätöksen taustalla on Sepposen ja kunnan välinen kiista johtajasopimuksesta. Ruokolahden kunnanhallitus päätti tämän viikon tiistaina, ettei johtajasopimusneuvotteluja Sepposen kanssa enää jatketa.

Sepposelle annettiin aikaa lokakuun 9. päivään kello 15 asti ilmoittaa, tuleeko hän Ruokolahdelle vai ei.

Kunta heikensi sopimusehtoja

Neuvottelut johtajasopimuksen sisällöstä ajautuivat umpikujaan, kun Ruokolahden kunnanvaltuusto heikensi kunnanhallituksen jo kertaalleen Sepposelle tarjoamaan sopimusta.

Sopimukseen lisättiin kuuden kuukauden koeaika ja palkkaa alennettiin 7 000 eurosta 6 500 euroon. Irtisanomisajan palkasta luovuttiin kokonaan.

Ruokolahden kunnanvaltuusto valitsi Sepposen kunnanjohtajaksi elokuun lopulla. Valintaa voidaan pitää yllätyksenä.

Hän voitti kunnanjohtajavaalissa ennakkosuosikkina pidetyn ex-ministerin, nykyisen valtiosihteerin Kimmo Tiilikaisen toisen äänestyksen jälkeen äänin 14–13. Tiilikainen on kotoisin Ruokolahdelta.

Kunnanjohtakisassa toiseksi tullut Tiilikainen: Asia osaltani käsitelty

Tiilikainen on kertonut keskittyvänsä valtiosihteerin töihin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Tiilikainen kirjoittaa Twitterissä, että kunnanjohtaja-asia käsiteltiin hänen osaltaan siinä vaiheessa, kun valtuusto ei valinnut häntä kunnanjohtajaksi.

Anu Sepponen toimii parhaillaan Rautalammin kunnanjohtajana. Hänellä on pitkä aikaisempi kokemus pankkimaailmasta.

Kuntaliiton mukaan Ruokolahden kunnan on laitettava kunnanjohtajan paikka uudelleen hakuun.

Yle ei tavoittanut Sepposta kommentoimaan.

10. lokakuuta kello 12.30: Korjattu kappaletta, jossa käsitellään johtajasopimuksen neuvottelujen ajautumista umpikujaan. Kunnanvaltuusto heikensi kunnanhallituksen kertaalleen tarjoamaa sopimusta, ei toisin päin.