1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kasvomaskit

Kajaanin yläkouluikäisille on varattu yli 6 000 maskia – leviämisvaiheessa maskisuositus astuisi voimaan kesken koulupäivän

Kainuussa koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen.

kasvomaskit
Nuoria.
Kajaanin yläkouluikäisille on varauduttu jakamaan yhteensä yli 6000 maskia.Toni Pitkänen / Yle

Kajaanissa on varauduttu jakamaan jokaiselle yläkouluikäiselle viisi kangasmaskia. Maskit on tilattu ennakkoon valmiiksi siltä varalta, että Kainuu siirtyy koronan leviämisvaiheeseen ja THL:n maskisuositus astuu voimaan.

Kainuussa koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Koska epidemiatilanne voi muuttua nopeasti, Kajaanin perusopetus on neuvonut oppilaita ja henkilökuntaa säilyttämään kaikki oppimateriaalit ja työvälineet kotona.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kasvomaskisuositus on jaettu koronaepidemian eri vaiheisiin eli perustasoon, kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheeseen.

Leviämisvaiheessa maskisuositus astuisi voimaan yläkouluissa kesken koulupäivän, jolloin Kajaanin yläkouluikäisille on varauduttu jakamaan yhteensä yli 6 000 maskia.

Ensi viikolla Kajaanin perusopetuksessa vietetään syyslomaa. THL muistuttaa, että koulujen syyslomalla on kiinnitettävä erityistä huomiota hygieniaan, turvaväleihin ja maskien käyttöön.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi