1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Pihlajalinna aikoo ostaa 140 työntekijän työterveyspalveluyrityksen Oulun seudulta

Työterveys Virralla on noin 26 000 henkilöasiakasta ja noin 140 työntekijää.

Talous
Kuvassa on Pihlajalinnan logo.
Kimmo Brandt / EPA

Pihlajalinna aloittaa neuvottelut oululaisen työterveyspalveluita tarjoavan Työterveys Virta Oy:n koko osakekannan ostosta.

Asiasta järjestettiin julkinen kilpailutus. Työterveys Virta Oy:n omistajat ja Pihlajalinna allekirjoittavat seuraavaksi aiesopimuksen.

Työterveys Virta Oy:n suurimmat omistajat ovat Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Yhtiön muita omistajia ovat Hailuodon kunta, Kempeleen kunta, Limingan kunta, Lumijoen kunta, Muhoksen kunta, Tyrnävän kunta, Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä (NordLab) ja Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä.

Asiakkaiden työterveyspalvelut siirtyvät Pihlajalinnalle. Sopimuskausi on neljä vuotta, minkä jälkeen sopimuksia on mahdollista jatkaa. Kuntien lakisääteiselle järjestämisvastuulle kuuluvien työterveyshuollon palveluiden tuottamisvastuu siirtyy myös Pihlajalinnalle.

Työterveys Virralla on noin 26 000 henkilöasiakasta ja noin 140 työntekijää. Yhtiöllä on yhteensä seitsemän toimipistettä Oulussa, Kempeleessä, Muhoksella, Limingassa, Tyrnävällä ja Raahessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli noin 13,6 miljoonaa euroa.

Yrityskaupalla Pihlajalinna haluaa vahvistaa kasvua Oulun seudulla ja lähikunnissa.