1. yle.fi
  2. Uutiset

Rakentaminen hiipumassa Lapissa – loppuvuonna aloitetaan työmaita 62 miljoonalla eurolla

Loppuvuoden suurimpia aloitettavia rakennustyömaita ovat Länsi-Pohjan psykiatritalo Kemissä ja Muonion kunnan uusi palveluasumisyksikkö.

Rakentaminen & kiinteistöt
Nostureita rakennustyömaalla
Lapissa aloitetaan tänä vuonna rakennushankkeita arviolta runsaan 500 miljoonan euron arvosta.Jyrki Lyytikkä / Yle

Rakentaminen on hiipumassa Lapissa loppuvuoden aikana. Ennusteen mukaan uusia rakennushankkeita aloitetaan vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 62 miljoonalla eurolla, mikä on 28 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tiedot ovat rakennusalan tietopalveluyhtiö RPT Byggfakta Oy:ltä. Mukana on yrityksen seurannassa olevat rakennusprojektit, mutta ei välttämättä kaikkia hankkeita.

Loppuvuoden suurimpia aloitettavia rakennustyömaita ovat Länsi-Pohjan psykiatritalo Kemissä ja Muonion kunnan uusi palveluasumisyksikkö.

Lapissa yli 500 miljoonan arvosta rakennusprojekteja

Koko vuonna uusia rakennushankkeita on Lapissa aloitettu ja aloitetaan 504 miljoonan euron arvosta, kertoo RPT.

Rakennusaloitusten arvo on noussut kahdella prosentilla viime vuodesta, kun sitä verrataan Lapissa toteutuneisiin rakennushankkeisiin. Vuoden suurin alkanut työmaa tähän mennessä on ollut Lapin keskussairaalan laajennus Rovaniemellä, jonka hinta on 138 miljoonaa euroa.

Viime vuonna RPT:n seuraamia hankkeita aloitettiin Lapissa 494 miljoonalla eurolla.

Rakentaminen on vähenemässä koko maassa. RPT:n ennusteen mukaan rakentamisaloitusten euromääräinen arvo kutistuu tänä vuonna 6–10 prosenttia edellisvuodesta.

Koko maassa on aloitettu ja aloitetaan rakennushankkeita RPT:n ennusteen mukaan tänä vuonna noin 15,7 miljardin euron edestä. Viime vuonna hankkeita lähti liikkeelle lähes 16,9 miljardin euron arvosta.

Lue seuraavaksi