1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. veronkorotus

Kainuussa on maan suurin paine verojen korottamiseen

Osa Kainuun kunnanjohtajista suhtautuu veronkorotuspaineisiin maltillisesti.

Vuoteen 2025 mennessä kuntien veroprosentin nousupaine on keskimäärin 1,4 prosenttiyksikköä. Kainuussa paine on 2,8 prosenttiayksikköä. Arkistokuva. Kuva: Copyright (C) Andrey Popov

Kainuussa on maamme suurin paine verojen korottamiseen. Pandemia kohtelee kuntia hyvin eri tavoin, mutta keskimäärin isku on kova: rahanmeno kasvaa samaan aikaan, kun tulot pienenevät.

Kuntien veroprosenttien kehitysennusteesta käy selville, että vuoteen 2025 mennessä nousupaine on keskimäärin 1,4 kuntaveroprosenttiyksikköä. Kainuussa paine on 2,8 prosenttiyksikköä.

Osa Kainuun kuntien johtajista suhtautuu verojen korotuspaineisiin maltillisesti.

Suomussalmella on kunnanjohtaja Erno Heikkisen mukaan korotettu kunnallisveroa vuonna 2018, eikä veroprosenttia esitetä korotettavaksi ensi vuodelle.

Sotkamo on viime vuonna alentanut veroprosenttiaan. Kunnassa on kunnanjohtaja Mika Kilpeläisen mukaan alustavasti keskusteltu, että verotuksen kanssa ei lähdetä poukkoilemaan.

Kuhmossa puolestaan laaditaan parhaillaan seuraaville kolmelle vuodelle talousarviota ja -suunnitelmaa, jossa arvioidaan Kuhmon kaupunginjohtajan Tytti Määtän mukaan tilanne ja tasapainotustarve.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.