1. yle.fi
  2. Uutiset

Osuuskauppa Suur-Savo lomauttaa väkeään – asiaa perustellaan hallituksen tekemillä rajoituksilla sekä myynnin heikkenemisellä

Osuuskaupan toiveena on palata mahdollisimman pian normaaliin arkeen.

lomautus
Mikkelissä sijaitseva yökerho Vaakuna.
Mikkelissä sijaitseva yökerho Bar'n'Night Vaakuna on jo suljettu uusien rajoitusten seurauksena.Yle / Juho Liukkonen

Osuuskauppa Suur-Savo kertoo lomauttavansa työntekijöitään majoitus- ja ravitsemistoimialalla. Lomautus koskee matkailu- ja ravitsemiskaupassa 48 henkilöä ja lomautuksen kesto on maksimissaan 90 päivää.

Myynnin laskun myötä osa majoitus- ja ravitsemiskaupan henkilökunnasta siirtyy työskentelemään marketkaupan eri toimipisteisiin, mutta osa henkilökunnasta joudutaan myös lomauttamaan.

Osuuskauppa perustelee ratkaisuaan myynnin heikkemisellä sekä hallituksen tekemällä linjauksella ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta.

Mikkelissä sijaitseva yökerho Bar'n'Night Vaakuna on jo suljettu ja ravintola Päämaja on suljettuna maanantaista eteenpäin. Savonlinnassa Tamino & Mefisto suljetaan lauantaina. Muut toimipaikat palvelevat asetusta noudattaen normaalisti.

Osuuskauppa pitää mahdollisena, että majoitus- ja ravitsemiskaupan myynti laskee syksyn osalta noin 40 prosenttia edellisestä vuodesta, rajoitusten pitkittyessä.

Lue seuraavaksi