1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Pohjassa sata henkilöä on koronakaranteenissa – perjantaina on todettu yksi uusi tartunta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä luotetaan siihen, että viranomaisten koronaohjeita noudattamalla koronatilanne alueella voi rauhoittua.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä
Länsi-Pohjassa koronatartuntojen määrä on noussut lähinnä Ylläkseltä levinneiden tartuntojen vuoksi.Juuso Stoor / Yle

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronatartunta perjantaina. Se, kuten suurin osa muistakin alueen viime aikaisista tartunnoista liittyy Ylläksen ketjuun. Kaikkiaan alueella on todettu 168 tartuntaa.

Viime aikojen tartuntojen vuoksi sairaanhoitopiirissä on tällä hetkellä noin sata henkilöä karanteenissa. Ammattiopisto Lappiasta karanteeni koskee 40 henkilöä.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila uskoo, että viranomaisten koronaohjeita noudattamalla koronatilanne alueella voi rauhoittua.

– Eilen tämän näki jo kaupassa, maskeja käytetään enemmän ja turvaväleistä huolehditaan paremmin. Hyvä näin, Taskila toteaa.

Sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä aina kun turvaväliä ei voida pitää. Länsi-Pohjan koronasuositukset löytyvät tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Maskeja suositellaan käytettäväksi kaikissa sisätiloissa, joissa ei voi pitää riittävää etäisyyttä muihin ihmisiin, esimerkiksi kaupoissa, museoissa, teattereissa, elokuvateattereissa ja ravintoloissa.

Päivittäistavarakauppa ry (siirryt toiseen palveluun) päätti torstaina suosittaa, että asiakkaat käyttävät kasvomaskia myymälässä asioidessaan erityisesti niillä alueilla, jotka ovat taudin kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

Lue lisää: Länsi-Pohjassa on todettu yhdeksän koronatartuntaa kuuden viime päivän aikana – lähes kaikki liittyvät Ylläkseen

Lue seuraavaksi