Hyppää sisältöön

LVM: Uuden rautatien suunnittelua jatketaan Kouvolan kautta – Kotkan lupaamat miljoonat eivät muuttaneet ministeriön kantaa

Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsittelee valtion osallistumista ja rahoitusosuutta syksyn aikana.

Kuva: Petteri Bülow / Yle

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle, että uutta itäisen ratalinjauksen hankeyhtiöneuvotteluja jatketaan niin sanotun itäradan osalta. Ministeriö tiedotti asiasta tänään perjantaina.

Itäradaksi kutsutaan Porvoon ja Kouvolan kautta kulkevaa ratavaihtoehtoa. LVM:n esitys tulee talouspoliittisen ministerivaliokunnan käsittelyyn loppusyksystä.

Ministeriö tiedotti syyskuun lopussa, että uuden raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluja jatketaan itäradan osalta.

Ministeriön mukaan tässä vaihtoehdossa kuntien rahoitusosuus täyttyi, kun taas toisen vaihtoehdon eli Kotkan kautta kulkevan itäisen rantaradan osalta rahoitus näytti jäävän vajaaksi.

Ratavaihtoehdot nousivat uudelleen keskusteluun, kun Kotkan kaupunki päätti lisätä rahoitustaan itäisen rantaradan suunnittelemiseksi.

Ministeriö: Kotkan lisärahoitus tiedossa

Liikenne- ja viestintäministeriö toteaa tänään julkaistussa tiedotteessaan, että se on tietoinen Kotkan valtuuston päätöksestä lisätä rahoitusta niin, että myös itäisen rantaradan hankeyhtiön rahoitusosuus täyttyisi.

Ministeriö kuitenkin pitää kiinni Kouvolan kautta kulkevasta vaihtoehdosta. Se on selvitysten mukaan uusista itäisistä ratavaihtoehdoista kannattavampi.

Ministeriö kertoo aloittaneensa 7. lokakuuta keskustelut Porvoo–Kouvola-ratalinjauksen suunnitteluhankeyhtiöön sitoutuneiden kuntien kanssa.

Ratalinjaus oli esillä myös eduskunnan budjettikeskustelussa perjantaina, kun liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalta (sd.) kysyttiin ratalinjauksesta. Harakka vahvisti ministeriön esittävän Kouvolan kautta kulkevaa vaihtoehtoa.

Lue myös:

.
.