1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Porvoossa uusi koronavirustartunta – yli 20 altistui koronalle Careeriassa

Yksi luokallinen Carrerian oppilaita ja kaksi opettajaa asetetaan kotikaranteeniin.

koronavirus
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Porvoossa on todettu lauantaina yksi uusi koronavirustartunta, joka liittyy Kokonniemi Open frisbeegolfturnauksessa sunnuntaina 4. lokakuuta tapahtuneisiin altistumisiin. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen, ja hän on kotihoidossa, Porvoon kaupunki (siirryt toiseen palveluun)tiedottaa.

Tartunnalle on altistunut yhteensä yli 20 henkilöä, ja heidät asetetaan kotikaranteeniin. Tartunnan saaneen läheisten lisäksi altistuneisiin kuuluu yksi luokka ja kaksi opettajaa Careerian Hevosenkengänkadun toimipisteessä Porvoossa.

Terveydenhuoltoviranomaiset soittavat altistuneille lauantain aikana ja antavat karanteeniin liittyvät ohjeet. Jos yhteydenottoa ei tule lauantaina, eikä Koronavilkkuun tule ilmoitusta asiasta, ei opiskelijalla tai henkilökunnan jäsenellä ole ollut kontaktia tartunnan saaneeseen.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen opiskelijoiden sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Oppilaitoksessa on ensi viikolla syysloma. Oppilaitos suosittelee vahvasti, että lomalta palattuaan opiskelijat ja henkilökunta käyttävät kasvomaskia.

– Kouluun ei saa tulla, jos on pieniäkin koronavirustaudin oireita, kuten yskää, nuhaa, kuumetta, kurkkukipua, ripulia tai pahoinvointia, painottaa toimitusjohtaja Pasi Kankare Careeriasta.

Lue myös:

Päivitämme tähän artikkeliin uusimmat tiedot koronaviruksen tilanteesta Uudellamaalla

Lue seuraavaksi