1. yle.fi
  2. Uutiset

CBS News: Ääriliike Taliban toivoo Trumpin voittoa presidentinvaaleissa

"Kun kuulimme Trumpin koronatartunnasta, olimme huolissamme hänen terveydestään."

USA:n vaalit 2020
Donald Trump ja Joe Biden tv-ruudulla. Taustalla Valkoinen talo.
Donald Trump ja Joe Biden ensimmäisessä vaaliväittelyssään 29. syyskuuta. Afganistanilainen ääriliike Taliban on Trumpin puolella.Xinhua / AOP

Afganistanilainen Taliban-liike toivoo Donald Trumpin voittoa Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Talibanin edustaja Zabihullah Mujahid kertoi asiasta yhdysvaltalaisen CBS News -kanavan (siirryt toiseen palveluun) lauantaina julkaistussa haastattelussa.

Mujahid sanoi puhelinhaastattelussa liikkeen toivovan, että Trump voittaa vaalit ja vetää yhdysvaltalaisjoukot pois Afganistanista.

Trumpin presidentinvaalikampanjan edustaja Tim Murtaugh sanoi lausunnossa CBS News -kanavalle, että se torjuu ääriliikkeen tuen. Lausunnon mukaan Talibanin tulisi tietää, että Trump suojelee yhdysvaltalaisten etua, CBS kirjoittaa.

– Kun kuulimme Trumpin koronatartunnasta, olimme huolissamme hänen terveydestään, mutta vaikuttaa siltä, että hän on parantumassa, yksi liikkeen vanhemmista johtajista sanoi kanavalle.

Presidentti Trumpin koronatartunnasta kerrottiin päälle viikko sitten. Hän oli sairaalahoidossa päälle kolme päivää tartunnan takia, mutta on palannut jo Valkoiseen taloon. Tartunnasta on liikkunut eriäviä tietoja eikä Valkoisesta talosta ole esimerkiksi kerrottu, milloin presidentin koronatesti on ollut viimeksi negatiivinen.

Talibanin kanssa neuvotellaan

CBS kirjoittaa, että Afganistanissa on tällä hetkellä alle 5 000 yhdysvaltalaissotilasta. Määrän olisi tarkoitus laskea ensi vuoden alussa alle 2 500:aan.

Trumpin hallinto allekirjoitti helmikuussa historiallisen sopimuksen Talibanin kanssa. Sen mukaan Yhdysvaltojen joukot on määrä vetää maasta ensi vuoden kevääseen mennessä. CBS kirjoittaa, että sopimuksessa ehtona on, että Taliban irtaantuu al-Qaidasta ja neuvottelee vallan jaosta Afganistanin hallinnon kanssa.

Yhdysvaltain presidentinvaalit on määrä järjestää marraskuun alussa. Trumpilla on vaaleissa vastassaan demokraattien ehdokas, entinen varapresidentti Joe Biden.

Lue myös:

Koronasta toipuva Trump kertoi voivansa hyvin ja korosti puheessaan poliisien työn tärkeyttä – Valkoiseen taloon oli kutsuttu jopa 2000 kannattajaa

Tilaa tärkeimmät uutiset USA:n vaaleista 2020
Lue seuraavaksi