1. yle.fi
  2. Uutiset

Sanna Marin vastaa opposition valehtelusyytöksiin Twitterissä: "Mihin tällä kaikella pyritään?" – Kokoomuksen Orpo: "Pääministeri puhuu asian vierestä"

Pääministeri Sanna Marin vastasi opposition valehtelusyytöksiin sunnuntaina Twitterissä. Oppositio reagoi ministerin viestiketjuun heti.

Sanna Marin
Sanna Marin
Sanna Marin osallistui SDP:n Toimintapäivä -tapahtumaan Vantaan Tikkurilassa lauantaina.Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ottaa Twitterissä kantaa opposition esittämiin valehtelusyytöksiin ja SDP:n eilisestä Toimintapäivä-tilaisuudesta nousseeseen keskusteluun. Viestiketjussa Marin kiistää valehtelun ja ihmettelee, mihin oppositio väitteillään pyrkii.

Kokoomus esitti perjantaina epäluottamuslausetta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) koronakriisin hoidossa. Kokoomuksen mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on ministeri Kiurun johdolla tietoisesti ohjannut keväällä perusteluita maskien käytön hyödyistä tavalla, joka ei vastannut parasta silloin ollutta tietoa.

Marinin mukaan opposition väitteet harhaanjohtamisesta ja valehtelusta eivät pidä paikkaansa.

– Mihin tällä kaikella pyritään? Epäluottamuksen kylvämiseen päättäjiä ja viranomaisia kohtaan? Vihan lietsomiseen? Mihin? Olemme syvän ja vakavan kriisin keskellä. Oppositiopolitiikkaa voi toki tehdä näinkin, mutta se ei johda mihinkään hyvään, Marin kirjoittaa viestissään.

Marin: Lauantain tilaisuudessa noudatettiin turvavälejä

Lauantaina sosiaalisessa mediassa nousi keskustelua myös turvavälien ja koronarajoitusten noudattamisesta SDP:n Vantaan Tikkurilassa järjestämässä Toimintapäivä-tapahtumassa. Yle uutisoi asiasta lauantaina.

Marin kirjoittaa Twitterissä, että tilaisuus järjestettiin terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ulkona ja hygieniasta huolehdittiin. Marinin mukaan turvaväleistä muistutettiin, ja maskeja oli jaossa.

Viestiketjussa pääministeri ihmettelee, miksi kokoomus arvostelee SDP:tä tilaisuuden pitämisestä, vaikka piti samalla omaa tilaisuuttaan viereisellä teltalla.

– Kokoomuksen teltalla otettiin kuvia ilman maskeja ja vieri vieressä seisten. Edellisenä päivänä Kokoomus esitti epäluottamusta ministeri Krista Kiurulle, koska keväällä ei annettu yleistä maskisuositusta, Marin kirjoittaa.

Oppositio vastasi pääministerille heti: puhuu asian vierestä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi Marinin twiitin jälkeen omassa viestissään, että kokoomus on johdonmukaisesti tukenut hallitusta koronatoimissa. Orpon mukaan epäluottamus ei kohdistu hallitukseen, vaan ministeri Kiuruun koronakriisin hoidosta vastaavana ministerinä.

Orpon mukaan kokoomus ei ole vielä saanut vastauksia perjantaina esittämäänsä kysymykseen siitä, onko suomalaisia johdettu harhaan maskiasiassa.

Marin vastaa vastaa toimittajien kysymyksiin pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina. Voit kuunnella haastattelua Radio Suomesta ja Yle Areenasta kello 14.02 alkaen. Yle myös seuraa haastattelun keskeisen annin verkkosivuilleen.

Lue myös:

Valehteliko Sanna Marin suomalaisille kasvomaskeista? Läpivalaisimme pääministerin puheet keväällä ja nyt

Lue seuraavaksi