Hyppää sisältöön

Taksikuski puukotti asiakasta liikkuvassa autossa – syyttäjä vaatii neljän vuoden vankeusrangaistusta tapon yrityksestä

Taksikuskin ja asiakkaan välille oli tullut väkivallaksi yltynyt riita taksin maksamisesta Helsingin Jakomäessä.

Poliisi tavoitti tapon yrityksestä syytetyn taksikuskin tapahtumapaikan läheisyydestä pian puukotuksen jälkeen ja otti hänet kiinni. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Syyttäjä vaatii tunnuksettoman taksin kuljettajalle neljän vuoden vankeusrangaistusta taksin asiakkaana olleen miehen tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Toissijaisesti taksikuskia syytetään törkeästä pahoinpitelystä.

Heinäkuun 16. päivänä Helsingin Jakomäessä tapahtuneen taksikuskin ja asiakkaan välisen rajun väkivaltatilanteen käsittely alkoi tänään maanantaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan taksia kuljettanut 60-luvulla syntynyt mies oli lyönyt asiakkaana ollutta 70-luvulla syntynyttä miestä kahdesti puukolla keskivartaloon. Syyttäjän mukaan puukotettu mies olisi todennäköisesti menehtynyt saamiinsa vammoihin ilman leikkaushoitoa.

Kuljettajan mukaan hän puukotti asiakasta hätävarjelun vuoksi.

Kuskia syytetään myös törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, koska väkivalta tapahtui liikkuvassa autossa. Kuski menetti ajoneuvonsa hallinnan lyödessään matkustajaa puukolla. Hän törmäsi pysäköitynä olleeseen kuorma-autoon, joka vaurioitui pahoin.

Syyttäjän mukaan taksin asiakkaana ollut mies oli taksimatkan maksamisesta syntyneen riidan ja käsirysyn johdosta lyönyt taksin kuljettajaa muutaman kerran nyrkillä päähän. Kuskille oli tullut lyömisestä lieviä vammoja pään alueelle. Syyttäjä vaatii asiakkaalle sakkoja pahoinpitelystä.

Asiakkaana ollut mies myöntää lyöneensä kuskia, mutta myös hän väittää toimineensa itsepuolustukseksi.

Poliisi tavoitti epäillyn taksikuskin tapahtumapaikan läheisyydestä ja otti hänet kiinni. Taksin kuljettaja on ollut vangittuna 16. heinäkuuta lähtien.

Heinäkuussa 2018 voimaan tulleen taksilain mukaan niin sanotun taksikuvun käyttäminen ei ole pakollista. Taksilaki on herättänyt paljon keskustelua muun muassa asiakkaiden turvallisuuden näkökulmasta.

Lakia ollaankin nyt uudistamassa, ja muun muassa taksin tunnistamista helpottava taksivalaisin on tulossa jälleen pakolliseksi.

Lisää aiheesta:

.
.