1. yle.fi
  2. Uutiset

Pimeänä pyöräily ja jalkakäytävällä ajo poikivat eniten liikennevirhemaksuja Lounais-Suomen poliisin tehovalvonnassa

Lievemmistä rikkeistä, kuten esimerkiksi punaisen takavalon käyttämättä jättämisestä, huomautettiin yli 500 pyöräilijää.

Lounais-Suomi
Poliisin hihamerkki
Poliisin mukaan väistämisvelvollisuuden noudatamisesta löytyi runsaasti parantamisen varaa. Arkistokuva.Minna Rosvall / Yle

Lounais-Suomen poliisi kirjoitti viime viikon polkupyöräilijöihin kohdistuneessa tehovalvonnassa lähes 100 liikennevirhemaksua. Yleisimpiä 40 euron virhemaksun aiheita olivat ilman valoja pyöräily pimeän tai hämärän aikana sekä jalkakäytävällä ajo.

Useita liikennevirhemaksuja määrättiin myös väistämisen tai sen osoittamisen laiminlynnistä.

Poliisi korostaa tiedotteessaan, että tieliikennelain mukaan väistämisvelvollisen on hyvissä ajoin osoitettava aikomuksensa nopeutta vähentämällä tai pysähtymällä. Tämä koskee yhtä hyvin sivulta pyörätieltä ajoradalle suojatien kohdasta tai muualta tulossa olevaa pyöräilijää kuin risteyksessä kääntyvän auton kuljettajaa.

Omalta osaltaan pyöräilijän täytyy selvästi ja hyvissä ajoin ennen ajoradan ylittämistä hidastamalla, pysäyttämällä tai muulla tavoin osoittaa, että aikoo noudattaa väistämisvelvollisuuttaan ajoradalla olevia ajoneuvoja kohtaan.

– Mikäli autoilija säikähtää sivulta vauhdikkaasti lähestyvää pyöräilijää ja joutuu äkillisesti jarruttamaan, ei tilanne ole edennyt sääntöjen edellyttämällä tavalla; ei sittenkään, vaikka melkein pysähtynyt autoilija viittilöisi pyöräilijää ylittämään tien auton edestä, muistuttaa komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Lievemmistä rikkeistä, kuten esimerkiksi punaisen takavalon käyttämättä jättämisestä, huomautettiin yli 500 pyöräilijää.

Lue seuraavaksi