1. yle.fi
  2. Uutiset

Savitaipale ei peru Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen irtisanomista – kunnanjohtaja: "Oikaisuvaatimus ei johda toimenpiteisiin"

Olkkolan kartanon yrittäjä teki vuokrasopimuksen irtisanomisesta oikaisuvaatimuksen kunnanhallitukselle.

Savitaipale
Olkkolan Hovi Savitaipaleella.
Olkkolan kartanolla on tällä hetkellä muun muassa majoitus- ja ravintolapalveluja.Kari Saastamoinen/ Yle

Savitaipaleen kunta ei aio perua päätöstään Olkkolan kartanon vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Kunta haluaa kehittää aluetta ja perustaa sinne muun muassa karavaanialueen.

Tällä hetkellä Olkkolan kartanolla on muun muassa majoitus- ja ravintolapalveluja.

Savitaipaleen kunta irtisanoi kartanon nykyisen yrittäjän vuokrasopimuksen lokakuun alusta lähtien.

Olkkolan kartanon yrittäjä ei hyväksy vuokrasopimuksen irtisanomista, ja teki asiasta kunnalle oikaisuvaatimuksen. Yrittäjän mukaan irtisanominen ei noudata hyvää tapaa eikä irtisanomisen syy ole hyväksyttävä.

Savitaipaleen kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen mukaan kunnassa ymmärretään oikaisuvaatimuksen taustat ja yrittäjän huoli omasta tulevaisuudesta.

– Totta kai oikaisuvaatimus käsitellään, mutta olemme pysymässä päätöksessämme eikä oikaisuvaatimus johda toimenpiteisiin.

Karavaanarialueesta ei valmiita suunnitelmia

Kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen mukaan Olkkola on kuntalaisille ja loma-asujille lippulaivakohde, joten odotukset sitä kohtaan ovat suuret. Kainulaisen mukaan asiassa haetaan nyt kompromissia.

– Päättäjät haluavat lisätä muita syitä tulla Olkkolaan kuin pelkästään se, että siellä on majoitusta ja ravintolatoimintaa. Nykyisellä yrittäjällä on myös mahdollisuus esittää omia vaihtoehtoisia toimintamalleja kartanon kehittämiseksi.

Kainulaisen mukaan erityisesti karavaanariparkin kehittäminen on noussut esiin. Valmista sapluunaa alueesta ei ole, vaan nyt haetaan ideoita ja aloitteita yrittäjiltä.

– Meillä on tarkoitus käynnistää yleissuunnittelun laatiminen liittyen karavaanariparkkiin, jonka kautta investointitarpeetkin täsmentyvät.

Savitaipaleen kunnanhallitus käsittelee yrittäjän oikaisuvaatimusta tänään.

Lue seuraavaksi