Kuusi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Puhe sukupuolesta herättää tunteita, Trumpin koronatartunta vei huomion ilmastolta ja sähkön siirtohinnat nousseet yllättävästä syystä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Matti Kurkela / Yle

Puhe sukupuolesta herättää paljon tunteita. Kysyimme toisen asteen opiskelijoilta, määrittääkö sukupuoli, mitä he voivat elämässään tehdä. Saimme 1 200 vastausta siitä, millaisia sukupuolinormit nyt ovat ja mikä ärsyttää. Lisäksi neljä nuorta kertoo oman tarinansa.

Vilja Jääskeläinen taisteli vuoden ajan saadakseen työriitansa ratkeamaan. Kuva: Nella Nuora / Yle

Työnantajan mielestä Vilja Jääskeläisen terveys ei olisi kestänyt lentoemännän työtä. Jääskeläisen työriita päätyi tuomioistuimeen ja lopulta sovintoon.

Markus Myllyniemi on odottanut ja toivonut meluaitaa kotikyläänsä koko ikänsä. Nyt se on valmis, mutta tulos on pettymys. Kuva: Paula Tiainen / Yle

Kirkkonummen Veikkolan asukkaat ovat vaatineet kylää halkovalle Turun moottoritielle meluesteitä vuosikymmenien ajan.

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Presidentti Trumpin koronatartunta varmisti, että vaalien alla ei puhuta ilmastonmuutoksesta, pohtii Ylen ulkomaantoimittaja Jenny Matikainen blogissaan.

Marjo Kämäräinen löysi weimarinseisoja Pablon Virosta. Koira on nyt puolivuotias. Kuva: Ensio Karjalainen / Yle

Kuusamolainen Marjo Kämäräinen metsästää ja poimii itse ison osan ruoastaan luonnosta. Hän opettaa samoja luontoarvoja esikouluikäiselle lapselleen Pinjalle. Nykyään on heille täysin arkista.

Kuva: Rami Moilanen / Yle

Tuntuvasti nousseiden sähkön siirtohintojen taustalta on paljastunut yllättävä syy. Hinnankorotuksia on perusteltu varautumisella myrskyihin - mutta se selittää vain pienen osan siirtolaskujen paisumisesta.