1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruokolahti

Ruokolahden kunnanhallitus: Anu Sepposen valinta kunnanjohtajaksi on rauennut – ei ottanut virkaa vastaan määräaikaan mennessä

Ruokolahden kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että Anu Sepposen valinta kunnanjohtajaksi on rauennut. Syynä on se, että Sepponen ei ottanut virkaa vastaan kunnanvaltuuston määrittelemillä ehdoilla määräaikaan mennessä.

Ruokolahden kunnanjohtajaksi valitun Anu Sepposen valinta on kunnanhallituksen mukaan rauennut. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Ruokolahden kunnanhallituksen mukaan Anu Sepposen valinta kunnanjohtajaksi on rauennut.

Kunnanhallitus totesi maanantai-illan kokouksessaan, että Anu Sepponen ei ole ottanut virkaa vastaan kunnanvaltuuston määrittelemillä ehdolla annettuun määräaikaan mennessä.

Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että valtuusto toteaa valinnan rauenneeksi ja päättää jatkotoimenpiteistä.

Ruokolahden kunnanvaltuuston on tarkoitus kokoontua ensi viikon maanantaina 19. lokakuuta. Valtuustonkokousta edeltää valtuustoseminaari, jonka aiheena kunnanjohtajanviranhoito.

Ruokolahden kunta ja kunnanjohtajaksi elokuussa valittu Anu Sepponen ovat ajautuneet erimielisyyteen virkasuhteen ehdoista, kuten palkasta, irtisanomisajan palkasta ja koeajasta.

Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi vain yhden äänen enemmistöllä ennekkosuosikki Kimmo Tiilikaisesta.