1. yle.fi
  2. Uutiset

Kauppakamarin koronakysely: Yritysten näkymät Hämeessä ovat edelleen synkät

Yritysten kritiikki hallituksen toimia kohtaan on lisääntynyt.

Talousvaikeudet
50 euron seteleitä
Hämäläisyritykset uskovat liikevaihtonsa putoavan lähikuukausina, kertoo kauppakamarien koronakysely.Henrietta Hassinen / Yle

Yritysten näkymät ovat edelleen synkät Hämeen kauppakamarin alueella. Kaksi kolmasosaa 135:stä kyselyyn vastanneesta yrityksestä arvioi liikevaihdon putoavan seuraavan kahden kuukauden aikana, selviää kauppakamareiden uusimmasta koronakyselystä.

Noin 75 prosenttia yrityksistä kertoo koronavirusepidemian vaikuttaneen liikevaihtoon negatiivisesti. Myös yritysten konkurssiriski on noussut hieman syyskuusta.

Odotukset työllisyydestä ovat sen sijaan hieman parantuneet. Hämeessä kyselyyn vastanneista yrityksistä 65 prosenttia arvioi henkilöstömääränsä säilyvän ennallaan tai jopa kasvavan seuraavien kahden kuukauden aikana.

Hämeessä kyselyyn vastanneista yrityksistä jopa 71 prosenttia arvioi hallituksen hoitaneen talouskriisin melko tai erittäin huonosti. Toukokuun alussa vastaava luku oli 62 prosenttia. Yritysten kritiikki hallituksen koronatoimenpiteitä kohtaan on myös lisääntynyt.

– Ravintoloiden ja matkustamisen rajoitukset ja koulujen mahdollinen sulkeminen vaikuttavat varmasti kritiikkiin, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen Hämeen kauppakamarin tiedotteessa.

Lue seuraavaksi