1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistökauppa

Lahti solmi aiesopimuksen Paavolan kampuksen "ulkoistamisesta" kiinteistösijoitusyhtiölle – kauppakirjat ja vuokrasopimukset hyväksytään vielä erikseen

Aiesopimus mahdollistaa Paavolan kampusalueen nykyisten ja tulevien rakennusten myymisen yksityiselle yhtiölle.

kiinteistökauppa
Aikuiskoulutuskeskuksen julkisivu
Yksi Hemsölle siirtyvistä rakennuksista on Aikuiskoulutuskeskus. Markku Lähdetluoma / Yle

Lahti myy Paavolan kampuksen kiinteistösijoitusyhtiölle. Lahden konserni- ja tilajaosto hyväksyi maanantaina 13. lokakuuta aiesopimuksen, jonka mukaan kaupunki myy Paavolan kampusalueen nykyiset ja sinne rakennettavat rakennukset ruotsalaistaustaiselle Hemsö Suomi Oy:lle.

Tontit kaupungin on määrä vuokrata Hemsölle. Ideana on, että yhtiö vastaa Paavolan kampushankkeen toteutuksesta kaupungin puolesta, ja kaupunki on tiloissa pitkäaikaisena vuokralaisena. Kaupunki välttyy suuren investointihankkeen toteuttamisesta.

Varsinaiset kaupat ja vuokrasopimukset hyväksytään vielä erikseen. Aiesopimus on voimassa ensi vuoden helmikuun loppuun asti.

Kaupassa Hemsölle menevät aikuiskoulutuskeskuksen kiinteistö, entinen Muotoiluinstituutin oppilaitosrakennus, Kannaksen lukio ja Humpulan päiväkoti. Kampuksella tulee olemaan kaikkiaan noin 2 500 käyttäjää.

Lue seuraavaksi