Lieksalta alue Kolin uudeksi parkkipaikaksi

Kolin kehittämistä pohtiva koordinaatioryhmä ehdottaa, että Kolin pysäköintiä laajennettaisiin Ylä-Kolintien varrella olevalle, Lieksan kaupungin omistamalle alueelle.

Etelä-Suomeen tarvittaisiin lisää kansallispuistoja ja valtion pitäisi rohkeasti vaikka pakkolunastuksella hankkia maata niitä varten, Esko Joutsamo sanoo. Lomailijoita Ukko-Kolin huipulla. Kuva: Jaana Kainulainen / Yle

Kolin kansallispuiston pysäköintipulmien ratkaisuun on löytymässä ensiapu.

Lieksan kaupunki on tarjonnut akuuteimman pysäköintiongelman ratkaisuksi kaupungin omistamaa aluetta Ylä-Kolintien varrella.

Ratkaisu edellyttää polkuyhteyksien suunnittelua ja rakentamista uudelta pysäköintialueelta Kolin kansallispuiston reiteille.

Kolin iso kuva 2050 -kehittämishankkeen koordinaatioryhmä esittää, että Kolin pysäköinnin ratkaisut aloitettaisiin tästä alueesta. Tämä edellyttää tarkempaa suunnittelua ja Natura-tarvearviointia.

Lisäpysäköinnin tekemiseen on jo saatu eduskunnalta rahoitusta Metsähallitukselle ensi vuodeksi.

Kolin koordinaatioryhmässä ovat mukana Lieksan kaupunki, Juuan kunta, Metsähalllitus, Ely-keskus, maakuntaliitto ja Visit Finland.

Kolin pysäköintilalueet ovat ruuhkautuneet pahoin viime aikoina, ja mutkaisen Ylä-Kolintien varelle on kertynyt autojonoja Kolin paikalliskuljetuksista huolimatta.